Rahvusvaheline autoliit annab Mercedese trikitamise tõttu vormelitiimidele hoiatuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Suurbritannia GP-l boksis.
Lewis Hamilton Suurbritannia GP-l boksis. Foto: SCANPIX

F1 sarjas ootab meeskondi ees noomitus Rahvusvaheliselt autospordiliidult (FIA), mis pole rahul Mercedese tiimi möödunud nädala boksipeatuste trikiga.

Teist hooaega järjest vormeli1 sarja valitsev Mercedese meeskond leidis end viimatise Suurbritannia GP alguse järel harjumatust olukorrast, kui nende sõitjad Lewis Hamilton ning Nico Rosberg sõitsid esimeste ringide järel Williamsi meeste Felipe Massa ja Valtteri Bottase järel alles kolmandal ning neljandal kohal. Mercedese meeskond otsustas aga kavala taktika kasuks ning kasutas ära asjaolu, et tiimid ootasid ilma muutumist ning võimaliku vihmasaju algust. Nii seadsid Mercedese mehaanikud end boksialas 14. ringil valmis, justkui oleks kedagi nende meestest oodata boksi, kuigi tegelikult läks Hamilton esinelikust esimesena boksi alles 19. ringil ning suutis naastes haarata esikoha.

FIA pole aga Mercedese trikitamisega sugugi rahul, sest see läheb vastuollu F1 sarja reguleeriva seaduse artikliga 23.11. «Meeskonna personali liikmed võivad boksialas viibida ainult vahetult enne seda, kui nad asuvad autoga töötama, ning peavad kohe pärast töö lõpetamist alast lahkuma,» seisab artiklis 23.11.

Kuna Mercedes rikkus oma käitumisega seadust, plaanib FIA järgmisena kavas oleva Ungari etapi eel kõiki meeskondi hoiatada ning noomida. «FIA räägib tiimidega Ungaris ja hoiatab neid, et tahame näha (ning kuulda) tõendeid selle kohta, et nad tõepoolest kavatsevad boksipeatuse teha,» selgitas FIA esindaja portaalile gpupdate.net.

Ungari GP sõidetakse 26. juulil, seejärel ootab F1 sarja ees ligikaua kuu aja pikkune paus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles