Klitško sõnavõtt lubab viimaste aastate ühte põnevamat duelli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury (vasakul) ja Vladimir Klitško.
Tyson Fury (vasakul) ja Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Sel nädalal teatati ametlikult, et profipoksi kõige raskemate meeste seas asub ukrainlane Vladimir Klitško oma tiitleid kaitsma 24. oktoobril, kui Düsseldorfis läheb ta vastamisi briti Tyson Fury’ga. Kuna Fury on mitmel korral avalikult Klitško suunas sõna võtnud, siis teatas ukrainlane, et tema tulevane vastane meenutab talle David Haye’d, kellega tal oli omal ajal tõsine sõnasõda.

Klitško valduses on WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd. Fury’ga peab ukrainlane vastamisi minema, kuna britt on tema jaoks edetabeli põhjal esimene väljakutsuja.

«Matš Fury’ga on tekitanud sarnase olukorra 2011. aastaga, kui ma kohtusin David Haye’ga. Fury’l on suur suu ja ta on kuulus eelkõige just selle poolest,» teatas Klitško ESPNile antud intervjuus. «Mul on kogemusi suure suuga brittidega. Kõik mäletavad ju David Haye’d? Seega arvan, et matši eel saab olema sarnane show

Klitško ja Haye matš sai neli aastat tagasi kõvasti tähelepanu, Hamburgis toimunud duellis jäi lõpuks peale ukrainlane, kes kuulutati võitjaks kohtunike häältega. Enne seda oli mõlema mehe poolt aga kõvasti sõnalist töötlemist.

39-aastane Klitško on senise karjääri jooksul teeninud 64 võitu ja saanud 3 kaotust, 54 võitu on tulnud nokaudiga. 26-aastane Fury on võitnud kõik karjääri 24 matši ning neist 18 nokaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles