Eesti korvpallikoondis langes universiaadi veerandfinaalis

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaar (vasakul).
Janari Jõesaar (vasakul). Foto: Erik Prozes

Eesti korvpallikoondis kaotas universiaadi veerandfinaalis kindlalt Venemaale 65:86.

Võitjate resultatiivseim oli Aleksandr Gudumak 13 punktiga. Eesti koondises viskasid Janari Jõesaar 15, Rait-Riivo Laane 10 ja Saimon Sutt 9 punkti.

«Iga positsiooni peal on pikem mees vastas, selle vastu on jube raske. Korvi alt ei saa ühtegi vabalt visatud viset, sööduliinid lähevad kitsamaks. See jutt käib tegelikult kõigi esikaheksa meeskondade kohta. Et võita, peame meie ilmselgelt õnnestuma ja lisaks peame olema suutelised vastase mingi tugevuse ära võtma. Muud võimalust pole,» sõnas Eesti universiaadikoondise peatreeneri Indrek Visnapuu.

Venemaa on kahe aasta tagune universiaadi võitja ning tollasest rivistusest kuuluvad ka seekord koondisesse kolm mängijat - Artjom Vihrov, Pavel Antipov ja Viktor Zarjažko. Peatreenerina üritab võitu korrata Vassili Karasjov.

Venemaa kohtub nüüd poolfinaalis USA-ga, Eesti mängib edasi kohtadele 5.-8. Eesti homne vastane on Leedu, kes jäi veerandfinaalis alla ameeriklastele 48:70. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles