Hambakangelane Suarez ootab FIFA-lt mängukeelu eest vabandust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez (esiplaanil) pärast Giorgio Chiellini hammustamist.
Luis Suarez (esiplaanil) pärast Giorgio Chiellini hammustamist. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpallikoondise ja FC Barcelona ründaja Luis Suarez lausus intervjuus Fox Sports Radiole, et ootab FIFAlt pika mängukeelu eest vabandust.

Suarez hammustas mullusuvisel MM-finaalturniiril mängu käigus õlast Itaalia kaitsjat Giorgio Chiellinit ning ehkki väljakukohtunik tema tegu kohe ei märganud, määrati talle video ülevaatamise järel üheksamänguline keeld koondise kohtumistes osaleda. Seejuures sätestas keeld, et Suarez ei tohi Uruguay mängu ajal isegi staadionil viibida.

«Kui Diego Godini löödud pall väravasse läks, ei tähistanud ma nii, nagu oleksin seda tavaliselt teinud,» meenutas Suarez hammustamisega lõppenud olukorda. «Taipasin, et olen valesti käitunud, ja teadsin, mis edasi saab. Minu arvates teab ka FIFA distsiplinaarkomitee, et mulle määratud mängukeeld oli liialt karm, ning oleks tore, kui nad millalgi vabandaksid ja seda tunnistaksid – täpselt nagu mina oma eksimust tunnistasin,» rääkis Suarez.

Teisalt tunnistas ründaja sama intervjuu käigus, et valetas isegi oma naisele, kui too küsis, kas ta tõesti hammustas Chiellinit. Ka Uruguay jalgpalliliit üritas esialgus Suarezt kaitsta tobedavõitu vabandusega, nagu oleks Suarez libastunud ja hammastega vastu Chiellini õlga kukkunud. Videokordused näitasid siiski ümberlükkamatult, et Suarezi tegu oli tahtlik.

«Kui Oscar Tabarez (koondise peatreener – toim) karistusest teatas, püüdsin tugev olla, aga pisarad tulid paratamatult silma,» meenutas Suarez veel. «Kõik teevad vigu, aga kui öeldakse, et sa ei tohi isegi staadionile siseneda, on see mõistetamatu,» kurtis ründetäht.

Suarez on saanud kaasa teha Uruguay koondise maavõistlustes, sest keeld kehtib vaid valik- ja finaalturniiridel peetavate kohtumiste kohta. Samuti lubas FIFA tal lõppenud hooaja alguses Barcelona ridades sõprusmängudes osaleda ja meeskonnaga koos treenida, ehkki Suarez kandis tollal hammustamise eest saadud neljakuulist mängukeeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles