Vägeva jooksu teinud Noot: esimest korda elus võin olla endaga rahul

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot
Andi Noot Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku U23 EMil 1500 m jooksus vägeva esitusega 5. koha saanud Andi Noot tunnistas, et võib elus esimest korda endaga rahul olla. «Euroopa viies – see ei kõla ju halvasti!» leidis ta.

Noot, kes pääses kaks päeva tagasi peetud eeljooksust viimasena finaali, oli oma senise karjääri tähtsaimas jooksus hoopis teisest puust – ta suutis terve jooksu püsida grupis ja viimasel ringil koos parimatega kiirendada. Viienda koha aeg oli 3.45,41.

Võitis hispaanlane Marc Alcala (3.44,54).

«Ma pole kunagi pidanud end heaks taktikajooksjaks, kuid tänane võistlus näitas, et kui olen heas vormis, suudan teistega koos joosta,» märkis Noot. «Viimasel ringil nägin, et medal on väga lähedal, kuid 200 m enne lõppu takerdusin korraks. See lõi rütmi korraks segamini, kuid sain hoo uuesti üles, ent lõpusirgel läks üks konkurent ikkagi mööda. Andsin endast maksimumi!»

Noot rääkis, et tundis juba soojendusel end väga hästi, seepärast polnud hea jooks tema enda jaoks üllatus. Lisaks andis palju jõudu ennelõunal temani jõudnud uudis, et semu ja treeningukaaslane Kaur Kivistik võitis universiaadil takistusjooksus hõbeda.

«Tahtsin näidata, et ma pole kehvem mees,» sõnas ta. «Kummardus tuleb teha treener Endel Pärna suunas, kes pani vormi timmimisega naelapea pihta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles