Touri 8. etapi võitis Vuillermoz, Nibali kaotas taas veidi aega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Vuillermoz.
Alexis Vuillermoz. Foto: SCANPIX

Tour de France'i 8. etapi võitis prantslane Alexis Vuillermoz (Ag2r), parima eestlasena lõpetas Tanel Kangert 52. kohaga.

Etapi lõpetanud kolmanda kategooria tõus lõhkus peagruppi üsna korralikult ning kõige osavamalt kasutas olukorra ära vähem kui kilomeeter enne lõppu spurtinud Vuillermoz. Finišijoonel edestas ta Dan Martinit viie sekundiga, kümme sekundit kaotas võitjale üldarvestuses kõrgeid kohti hoidvate meeste grupp, mille eesotsas sai kolmanda koha Alejandro Valverde.

Tuuri liidrina jätkab Valverdega samas grupis lõpujoone ületanud Chris Froome (Sky), Peter Sagan jääb temast maha 11 ja Tejay van Garderen 13 sekundiga. Eestlaste Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti meeskonna Astana liider Vincenzo Nibali ei suutnud täna viimasel tõusul lõpuni põhikonkurentide tuules püsida ning tuli üle lõpujoone 30. kohal, kaotades Valverde ja Froome'i grupile kümme sekundit. Kokkuvõttes on Nibali 13. kohal, kaotust Froome'ile on kogunenud kaheksa etapiga 1.48.

Kangert sai täna 52. koha, kaotades võitjale 59 sekundit, Taaramäe lõpetas võitjale kuus minutit ja 12 sekundit kaotanud suures grupis ning sai 128. koha. Üldarvestuses kaotab Taaramäe liidrile Froome'ile 20.19 ja on 62. kohal, Kangert on 94. kohal ja kaotab Froome'ile 26.47. 

Homme on Tour de France'il kavas 28 km pikkune meeskondlik temposõit, seejärel ootab ees puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles