Õiglane avapäevast: kõik läks nii nagu tahtsin

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane.
Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku U23 EMil kümnevõistluse avapäeva järel 4045 punktiga 8. kohal asuv Janek Õiglane jäi avapäevaga rahule. «Soovisin koguda üle 4000 punkti ja see õnnestus. Ühtegi suurt ärakukkumist ei olnud, kõik läks nii nagu tahtsin,» lausus ta.

Varasemate võistluste graafikud näitavad, et avapäeva järel isikliku rekordi graafikut 171 punktiga edestav Õiglane võib korraliku teise päeva korral koguda lõpuks 8000 punkti. Võistluse eel võis arvata, et see annab kindlasti medali, kuid sportlane ise enam selles kindel pole. «Tulemused näitavad, et vastased on väga tugevad – kolm meest kogusid avapäeval üle 4200 punkti, see on kõva tase!» märkis Õiglane.

Tegelikult on ta juba korra avapäeva sarnase punktisummaga lõpetanud – juunis Tartus oli tal isegi 21 punkti rohkem, kuid toona ebaõnnestus muidu tugev teine päev täielikult.

Vähemalt EMi eel suutis Õiglane oma närve talitseda. Ta kinnitas, et magas väga hästi, kuid möönis samas, et avala 100 m jooksu stardis oli ta parasjagu närvis. Võistluse käigus see tunne hajus.

Kõige ärevamad hetked elas Õiglane üle kõrgushüppes. Pärast algkõrguse 1.89 ületamist, jättis ta 1.92 vahele, kuid seejärel hakkas sadama ning õige rütm kadus. Enda jaoks alamõõdulisel kõrgusel 1.95 ajas ta lati kahel korral maha, kuid suutis end siis koguda ja kolmandal katsel kõrguse alistada. Edasi läks kõik taas kergemalt ning lõpuks kordas ta isikliku rekordit 2.04. Isiklik rekord oli ka 100 m jooksu tulemus 11,32, positiivse poole peale tuleb kanda ka kuulitõukes 14.88ga saadud alavõit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles