Zirk võitis Põhjamaade noorte meistrivõistlustel kuus kulda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Eesti Ujumisliit

Rootsis Jönköpingis jätkuvatel Põhjamaade noorte meistrivõistlustel võitis Kregor Zirk kaks kuldmedalit ning püstitades uue Eesti noorte- ja juunioride rekordi.

Teise päeva esimese alana kavas olnud 50 meetri liblikujumises ei olnud Kregor Zirkile vastast. Ajaga 24,34 võitis ta kindlalt kuldmedali ja püstitas Eesti noorte- ja juunioride rekordi. Eelmised rekordnumbrid kuulusid Daniel Zaitsevi nimele ajaga 24,39. Ralf Tribuntsovi nimele kuuluvast Eesti rekordist jäi tal puudu vaid 9 sajandikku.

Oma vanuseklassi Euroopa vaieldamatu liider sai palju enesekindlust pooleteise nädala pärast algavaks Euroopa Noorte Olümpiafestivaliks. Euroopas on Zirki vanuseklassis teist aega näidanud poolakas Kacper Stokowski, kes on sama distantsi läbinud 25,06-ga. 

Päeva teine kuldmedal tuli Zirkile 200 m kompleksujumises, kus noormees püstitas uue isikliku rekordi ajaga 2.09,23.

Võistluste avapäeval saavutas Zirk neli individuaalset alavõitu. Kahe võistluspäeva kokkuvõttes võitis ta kuus kuldmedalit. Sellise saavutusega pole keegi veel hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles