Jalgpalli otsepilt: Tammeka andis Kaljule lahingu, kuid teenis siiski kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koduse jalgpalli meistriliigas 18. vooru mängus võõrustas Tartu Tammeka täna Nõmme Kaljut, võidu teenisid külalised. Tammeka sai kohtumist juhtima 58. minutil, kui täpne oli Kristjan Tiirik. Vaid kaks minutit hiljem tõi Karl Mööl tabloole viiginumbrid ning 75. minutil said külalised 2:1 juhtima Kevin Andersoni omavärava tõttu. Rohkem väravaid ei löödud ja nii teenis võidu Kalju meeskond.

Postimees tõi kohtumise otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteerisid Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

Enne mängu:

Tammeka sai eelmises voorus nelja kaotuse järel tabelisse taas kirja võidu, kui koduväljakul alistati 1:0 Pärnu linnameeskond ja kindlustati sellega oma kaheksandat kohta. Tartlaste sangar oli tolles kohtumises Rasmus Tauts, kes sai jala valgeks juba teist mängu järjest.

Voor varem püüdis Tammeka nõelata ka liidrit Levadiat, kuid põnevas mängus vannuti tallinlastele siiski 2:3 alla. Avamäng Kaljuga peeti esimeses voorus ning Nõmme meeskond alustas hooaega kindla 3:0 võiduga. Avaringi täiseduga läbinud Kalju on aga teises ringis näidanud äärmiselt kõikuvaid esitusi ning kaheksast viimasest mängust on kaotatud koguni viis. Eelmises voorus tuli võit Kaljule samuti väga raskelt, kui Paide vastupanu murti kodus alles 87. minutil tänu poolkaitsja Reginaldi ilusale kauglöögile.

Tammeka lootusi tõstab kindlasti ka see, et Kalju peab neljapäeval oma esimese kodumängu Euroopa liigas. Kasahstanis suudeti nimekat Aktobe meeskonda 1:0 võiduga üllatada, kuid kodus ootab kindlasti taas ees 90 minutit pingelist heitlust. Kalju juhendajal Sergei Terehhovil ei pruugi seetõttu esmaspäeval Tartus avaneda võimalust kõigi põhimeeste sajaprotsendiliseks kasutamiseks, mis suurendab Tammeka šansse.

Liigatabelis jääb kolmandal kohal olev Kalju enne vooru algust Levadiast maha kahe ja Florast ühe punktiga, Tammeka on 14 punktiga kaheksandal kohal ega saa sealt eesootava vooruga ei langeda ega tõusta.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Kaljul on olnud raske periood, kus nad on pidanud mängima lühikese aja jooksul palju mänge. Loodame, et see on neid piisavalt väsitanud ja annab meile võimaluse neid üllatada.»

Tammeka äärepoolkaitsja Kevin Rääbis: «Kaljul on tihe mängude periood, kindlasti on see pluss meile. Samuti on nad motiveeritud esimeses euroringis edasipääsemise üle. Peame olema maksimaalselt mängule häälestatud ja kui usume endasse, siis usun, et suudame need punktid koju jätta. Samuti ootame suurt kodupublikut ja häälekat fänniarmeed meid toetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles