Foto: WRC sarja on ees ootamas suured muudatused

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu FIA mootorispordinõukogu otsustas Mexico Citys toimunud koosolekul muuta WRC masinate väljanägemist ja tehnilisi nõudeid alates 2017. aastast.

Uute nõuetega muutuvad WRC masinad senisest veelgi kiiremaks. Mootorite võimsus kasvab tulevikus 380 hobujõuni, kuna turbo väljalasketoru läbimõõt suureneb 36 millimeetrini. Lisaks langetatakse masinate miinimumkaalu 25 kg võrra, kirjutab wrc.com.

Masinate väljanägemise osas on oluline kindlasti senisest suurem tagatiib. Lisaks suurenevad ka masinate maksimaalsed mõõtmed. Tegemist saab olema suurimate muutustega WRC sarjas pärast 2011. aastat.

«Muudatuste peamiseks eesmärgiks on muuta masinate väljanägemine võimsamaks, hoida masinate maksumust normaalsuse piires ja suurendada turvalisust,» teatas FIA tehniline direktor Bernard Niclot.

«Sõitjana tahad alati rohkem võimalusi parema tulemuse saavutamiseks. Arvan, et suurem tagatiib ja paranev aerodünaamika annab autole rohkem püsivust ja kiirust kurvides,» teatas kahekordne maailmameister Sebastien Ogier. «Masinate suurem võimsus peaks meeltmööda olema ka fännidele.»

Vaata, milline hakkab uus WRC masin välja nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles