Leok jätkab MM-sarjas kõrges konkurentsis

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Oliviero Belometti

Belgias St. Hubertis sõideti käesoleva aasta enduro maailmameistrivõistluste kuues ja ühtlasi ka eelviimane etapp, kus startisid sarnaselt eelmistele etappidele oma kolmandat medalit jahtiv Aigar Leok ja Rannar Uusna. Kui esimesel päeval sõideti päikselise ilmaga, siis eile sadas juba vihma, mis muutis raja tunduvalt libedamaks. MM-sarja üldarvestuses on Aigar Leok neljandal kohal.

Aigar Leok (TM) sõitis reedesel publikukatsel välja oma klassi 7. aja. Laupäeva alustas ta 9. ajaga, siis tuli kohe 5. aeg, kuid seejärel olid tema kohad oma klassis enamjaolt vahemikus 8. kuni 10. ning päeva lõpetas ta 8. Kohal. Võitjale jäi Leok alla kahe ja poole minutiga.

Päeva kiireim oli prantslane Mathias Bellino (Husqvarna), kes edestas 17,5 sekundiga soomlast Matti Seistolat (Sherco), kellest omakorda ainult 4,3 sekundit jäi austraallane Matthew Phillips (KTM).

Eilsel esimesel katsel näitas Leok 7. aega ja kuni poole päevani olid tema kohad 6.-7., kuid teises pooles tulid pigem 7.-8. kohad ning tulemuseks 7. koht. Päeva kiireim oli taas Bellino, kes edestas Phillipsit 14 ja Seistolat 18,8 sekundiga, Leok jäi võitjast minuti ja 55 sekundit.

Bellino (217 punkti) kasvatas oma edu Phillipsi ees 24 punktile, kolmas on Seistola (163 p). Leok, kes oli peale eelmist etappi põhjanaabrist ainult 3 punkti kaugusel, jätkab neljandana, kuid vahe on nüüd juba 17 punkti.

Rannar Uusna (KTM) oli reedesel supertestil 8. ja laupäeva alustas samuti 8. ajaga, kuid peale seda olid tema kohad vahemikus 13 –15. ja päeva lõpuks kuulus talle 13. koht. Esimeseks tuli prantslane Antoine Meo (KTM), kellest 40 sekundi kaugusele jäi itaallane Alex Salvini (Honda), kolmandaks sõitis end võitja kaasmaalane Loic Larrieu (Sherco), kes kaotas teisele kohale omakorda 25,7 sekundiga. Uusna jäi aga võitjast 4 minutit ja 20 sekundit. Kahjuks jäi aga noormees öösel nii tõsiselt haigeks, et eilsel päeval jäi tal startimata.

Meo suurendas MM-sarjas oma edu ja tal on nüüd koos 228 punkti, teiseks tõusis Salvini (191 p) ja kolmandana jätkab prantslane Pierre Alexandre Renet (Husqvarna, 175 p), kes kukkus Belgia esimesel enduro katsel ja jättis võistluse vigastuse tõttu katki. Uusna platseerub 39 punktiga 12. kohal.

Enduro MM-il tuleb nüüd pikem paus ning hooaja viimane etapp sõidetakse 3. ja 4. oktoobril Requistas Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles