Ants Nurmekivi jooksu võitsid Allase ja Andrejeva

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste esikolmik.
Naiste esikolmik. Foto: Erakogu

12. juulil Järvamaal toimunud jooksuprofessor Ants Nurmekivi nimelise jooksu võitis meestest kohaliku KJK Järvala klubi esindaja Olavi Allase, naistest oli kiireim Eesti meistrivõistlusteks valmistuv Olga Andrejeva.

Allase läbis 5,6 km pikkuse ehk neljast 1,4 km pikkusest järveringist koosneva distantsi ajaga 17.50. «Vahetult pärast soojendusjooksu hakkas korralikult paduvihma sadama, mis tegi järveringi väga poriseks ja libedaks. Õnneks olid mul paksema tallaga krossijooksu naelikud kaasas ja sain nendega joosta,» märkis Allase Jooksuportaalile.

Stardist läks ta koos Rauno Reinartiga minema. Kolm ringi jooksid mehed kõrvuti, sest üksteise taga joostes viskas pori üles. «Neljanda ehk viimase ringi alguses tõstsin natuke tempot ning väike vahe tuli sisse ja hoidsin seda lõpuni,» lisas Allase. Rauno Reinart Koerust sai lõpuajaks 18.11. Kolmandana  jõudis finišisse Kain Väljaots (Täppsportlased) 19.51-ga.

Naistest võitis jooksu üldarvestuses neljandana pärale saabunud Olga Andrejeva ajaga (Sparta) 20.31. «Läksin lahtijooksu tegema enne 10 000 meetri Eesti meistrivõistlusi. Vihma sadas, rada oli pehme, porine ja libe, aga see ei seganud mul tempot hoida. Vaatamata oludele kiirus ei langenud,» ütles Andrejeva Jooksuportaalile.

Tema konkurentideks osutusid seekord mehed. «Esimesed kolm meest läksid kohe algul eest ära. Ülejaanud ringid jooksin üksinda, püüdes kolmandale mehele lähemale jõuda, kuid ta jäi finišis minust 100 meetri kaugusele,» mainis Andrejeva. Naistest sai teise koha Jekaterina Pihlak 26.31-ga ja kolmanda koha Kaili Laanemets 26.49-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles