Marco Lukka: Vändra Vaprusest Soome liigasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Margus Ansu

18-aastane Vändra Vapruse jalgpalliklubi keskkaitsja Marco Lukka liitub Soome kõrgliiga medalimeeskonna, Mihkel Aksalu tööandja Seinäjoki JK ridadega.

2013. aastal Vändra Vapruse särgis esiliigas debüteerinud Lukka oli vaid 16-aastane, kuid kandis põhiraskust juba oma debüüthooajal, kirjutab Soccernet.ee. Kolme hooajaga on ta esiliigas kogunud ohtralt minuteid, olude sunnil enamasti keskväljal mängides, kuid Pärnust pärit noormehe vastu pole Linnameeskond huvi tundnud.

Silma jäi Lukka hoopis kolmandas liigas palliva SK Tääksi juhile, kellel Seinäjokiga kontakt ja esimest korda käis pallur põhjanaabrite juures testimisel juba talvel. «Mul oli võimalus juba veebruaris siia tulla, aga mõtlesin, et lõpetan kooli ära ja tulen suvel,» rääkis Lukka Soccernet.ee-le.

Siiski ei liitu Lukka Seinäjoki esindusmeeskonnaga, kus esiväravavahiks Eesti koondise puurilukk Mihkel Aksalu, vaid SJK duubli Kerho 07-ga, kust eestlasi varemgi läbi käinud: ülalt on abiks käinud nii Aksalu kui talvel Florasse naasnud Gert Kams, püsivamalt esindas duublit Stanislav Goldberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles