Napi kaotuse teeninud Priinits: lasin end ära suruda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Priinits (vasakul)
Sten Priinits (vasakul) Foto: SCANPIX

Moskvas toimuval vehklemise MMil tegi meeste epee individuaalturniiril parima estuse Sten Priinits, kes tunnistas 32 parema hulgas napilt norralasele Bartosz Piasecki 10:11 paremust. Võitja selgus alles pärast lisatorget.

Huvitaval kombel läksid Priinits ja Piasecki vastamisi ka eilsel alagrupiturniiril ning siis sai Priinits kirja 11:10 võidu. «Naljaga pooleks võib öelda, et oleme väga võrdsed mehed. Eile tegin mina otsustava torke, mis kindlustas mulle otsepääsu põhiturniirile. Oleme varemgi vehelnud ja teame üksteise tugevaid ja nõrku külgi,» ütles Priinits pärast turniiri lõppu.

«Tegelikult olen aga päris kurb. Andsin matši lõpus initsiatiivi käest ning lasin end ära suruda. 32 hulka jõudmine pole minu jaoks eriline tulemus, kuna eelmisel aastal jõudsin veerandfinaali. Samas kui arvestada, et Eesti koondise esinumber kaotas täna juba avaringis, siis polegi nagu hullu,» viitas Priinits Nikolai Novosjolovile, kes kaotas 64 hulgas 7:15 Silvio Fernandezele.

«Vaatan siin hetkel veerandfinaale ja näen, et oleksin võinud kokku minna mulle sobivate vastastega...» mõtiskles Priinits, kes nüüd vaatab lootusrikkalt reedel algava meeskondliku turniiri suunas. «MMi peamine eesmärk ongi võistkondlikul turniiril hästi esineda ja kindlustada oma kohta Rio olümpiakoha püüdmisel.»

Eesti läheb esimeses ringis vastamisi Jaapaniga ning kui saareriiki õnnestub võita, siis kaheksa hulgas tuleb kokku minna Prantsusmaaga, kellele EMi finaalis kaotati kindlalt. «Nemad on vehklemises umbes selline koondis nagu korvpallis USA. Samas kahe aasta eest EMil viienda koha eest veheldes õnnestus meil neid võita,» meenutas Priinits, kes kinnitas, et meestel on suur tahtmine reedel ja laupäeval taas tegusid teha.

Priinits sai MMi individuaalturniiril 22., Novosjolov 37. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles