Astanal jäi võidust vähe puudu, Kangert aitas taas Nibalit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (paremal) ja Vincenzo Nibali.
Tanel Kangert (paremal) ja Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Tour de France’i tänasel etapil teenis võidu Katjuša ridades sõitev hispaanlane Joachim Rodriguez, kes pani oma paremuse maksma viimasel tõusul.

Astana meeskond mängis täna taanlase Jakob Fuglsangi peale, kes lõpetas etapi teisena. Võitjale kaotas Fuglsang siiski ühe minuti ja 12 sekundiga. Kolmandaks tuli prantslane Romain Bardet, võitjale kaotas ta 1.49.

Velotuuri liider Chris Froome sai täna 10. koha, kaotust võitjale kogunes 6.47. Temaga koos tulid üle finišijoone ka teised favoriidid. Täna kestis suursoosikute tempo ära ka Astana liider Vincenzo Nibali, kes sai 16. koha.

Tanel Kangert oli täna taas viimaseks Astana meheks, kes jäi Nibalit abistama. Viimasel tõusul tuli eestlane lõpuks omas tempos ja sai lõpuks 52. koha, kaotust võitjale kogunes 20.07.

Üldarvestuses jätkab Sky meeskonna britist staar Froome kindla liidrina. Teine on ameeriklane Tejay van Garderen (+2.52), kolmas kolumbialane Nairo Quintana (+3.09), neljas Alejandro Valverde (+3.58), viies britt Geraint Thomas (+4.03) ja kuues hispaanlane Alberto Contador (+4.04).

Ainsa eestlasena konkurentsi jäänud Kangert on üldarvestuses 34., kaotust Froome’ile on 46.06.

Tanel Kangert (esiplaanil) koos Vincenzo Nibali (paremal) ja Jakob Fuglsangiga. Foto:
Tanel Kangert (esiplaanil) koos Vincenzo Nibali (paremal) ja Jakob Fuglsangiga. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles