Meistriliiga 19. voor: Tammeka sõidab piirilinna kätte maksma, Flora tahab Paidet paika panna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka (sinises) võitles 18. voorus Nõmme Kalju vastu südilt, kuid pidi ikkagi vastaste paremust tunnistama.
Tartu Tammeka (sinises) võitles 18. voorus Nõmme Kalju vastu südilt, kuid pidi ikkagi vastaste paremust tunnistama. Foto: Rein Murakas

Jalgpalli Eesti meistriliigas algab reedel hooaja teine pool ning 19. mänguvooru avavad Narvas toimuva kohtumisega sealne Trans ning Tartu Tammeka. Postimees toob otsepildis lugejateni nii selle mängu kui ka esmaspäeva õhtul voorule joone alla tõmbava kohtumise FC Flora ja Paide Linnameeskonna vahel.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Tartu Tammeka

Reedel 17. juulil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Trans on viimaste voorudega kinnistanud oma kohta liigatabelis kuuenda meeskonnana, olles kogunud 22 punkti. Sellega jäädakse viiendal kohal olevast Infonetist küll veel seitsme punktiga maha, kuid samas pole kellelgi ka võimalik neist eesootava vooruga mööda minna, sest seitsmendal tabelireal oleval Viljandi Tulevikul on neli punkti vähem.

Viimati alistas Trans võõrsil paduvihmas peetud kohtumises tänu äärekaitsja Tanel Tambergi väravale 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Ühtlasi oli tegu uue peatreeneri Adjam Kuzjajevi esimese mänguga Transi eesotsas ning debüüdi tegi ka värskeim täiendus Vlasii Sinjavski.

Tammeka võitles kolmandat korda järjest tabeli kõrgemasse poolde kuuluva vastasega väga südilt ning asus ka Kristjan Tiiriku ilusast karistuslöögist juhtima, kuid sarnaselt kohtumistele Infoneti ja Levadiaga lubati vaid mõni minut hiljem endalegi kohe värav lüüa ja kaotati lõpuks 1:2. Tolles kohtumises kollase kaardi saanud Tauno Tekko ei saa tartlasi reedel Narvas aidata.

Vahepeal Pärnu üle saadud üliväärtuslik 1:0 võit on tartlastele siiski andnud vajalikku punktilisa ja enesekindlust ning tabelis ollakse 14 punktiga jätkuvalt kaheksandal kohal. Transi vastu võideti hooaja esimene omavaheline kohtumine tänu Martin Hurda kahele ja Tiiriku ühele tabamusele kodus 3:1, juunis võttis Trans aga kodus võimsa revanši, kui Tammeka võrku löödi koguni kuus palli ja kübaratrikiga hiilgas Vitalijs Zils. Tammekal on seega, mille eest piirilinlastele tasuda.

Võrreldes eelmise vooruga saab Kuzjajev taas kasutada põhimehi Roman Smiškod, Pavel Avdejevit ja Volodõmõr Kilikevitšit.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Pärnus edukalt alustatud koostöö minu ja klubi vahel on tuleviku vundament. Olen viinud end kurssi ka meie järgmise vastasega. Tammeka on tugev meeskond ja tingimata ei saa mäng olema lihtne. Teeme kõik selleks, et võtta kolm punkti.»

Transi mängija Vlasii Sinjavski: «Võistkond treenib hea tujuga ja võidu mõtetega. Eelseisvale mängule seame ülesandeks kolme punkti võtmise ja meie kodupublikule põneva mängu pakkumise. Omalt poolt luban maksimumi anda.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Kalju mäng näitas, et meie kaitsetegevus on paranenud, aga endiselt on veel palju küsimusi, mis vajavad lahendamist. Usun, et oleme Kalju mängust ära taastunud ning oleme sada protsenti mänguks valmis.»

Tammeka keskkaitsja ja kapten Jürgen Lorenz: «Järgmisena ootab ees meid Narva, kes said eelmises voorus võidu Pärnu üle, meie saime aga napi kaotuse Kaljult. Tulemas on kindlasti väga raske ning võitluslik mäng, kus mõlemad pooled soovivad oma punktisaaki täiendada. Võtame Kalju mängust positiivse kaasa ning lähme Narva kolme punkti järele!»

Flora suutis eelmises voorus Viljandi Tuleviku vastupanu murda. FOTO:
Flora suutis eelmises voorus Viljandi Tuleviku vastupanu murda. FOTO: Foto: Kris Süld

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Paide Linnameeskond

Esmaspäeval 20. juulil kell 21.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Eurosarjast langenud Flora leevendas kaotusekibedust eelmises voorus Viljandi Tuleviku vastu, lüües mulkide võrku neli vastuseta palli. Kaks korda sai jala valgeks Flora käesoleva hooaja suurim väravakütt Rauno Sappinen, ühe värava lisasid Rauno Alliku ja pika vigastuspausi järel Flora koosseisu naasnud ründaja Albert Prosa.

Pärast üllatuskaotust Narva Transile on Flora nüüd võitnud järjest kolm viimast Premium liiga kohtumist ja püsib endiselt tabeliliidri Levadia kannul, jäädes tiitlikaitsjast maha vaid punktiga. Paide üle on Flora viimastel aastatel armastanud võtta suureskoorilis võite, kuid tänavu on Linnameeskond mõlemas mängus neile kõvasti hambaid näidanud – aprillis suutis Flora Paide kaitse lahti muukida ja 2:0 võita alles kohtumise viimase kümne minutiga, mai keskel jäi Flora aga poolajaks koguni kaotusseisu ning alles Markus Jürgensoni penalti ja Rauno Sappineni tabamus tõid neile lõpuks 2:1 võidu.

Paide on kehva hooaja alguse järel mänginud tabelikeskmiku tasemel ning eelmises voorus oldi lähedal ka Sillamäe Kalevi üllatamisele, kui Jasper Uwaegbulam viis Paide juhtima. Jaroslav Kvassovi tabamuse järel tuli küll leppiga 1:1 viigiga, ent esimese ringiga vaid kaks punkti tabelisse kirja saanud Paide lisas neile teise ringiga kümme silma ning on nüüd 12 punktiga kaheksandal kohal olevast Tartu Tammekast vaid ühe võidu kaugusel. Sillamäe vastu saadud punase kaardi tõttu ei saa Flora vastu mängida Paide keskväljamootor Sander Sinilaid. Tagasi on aga esiründaja Vjatšeslav Zahovaiko, kes pidi eelmises voorus kandma mängukeeldu.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Paide on jalad alla saanud ja näidanud, et on tugev meeskond. Meie jaoks on mäng tähtis ja peame nüüd nuputama, kuidas vastane üle mängida. Meid ootab ees terve rida kohtumisi kodumurul, kus on alati rõõm mängida.»

Flora poolkaitsja Andre Frolov: «Kuigi Paide on suve poole end käima saanud ja viimati tegid nad viigi Sillamäega, rahuldab meid sellest mängust vaid võit. See on meie kodumäng, läheme oma ideedega peale, näidata head mängu ja kolm punkti koju jätta.»

Infonet – Levadia

Laupäeval 18. juulil kell 20.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV2

Vaid nädala eest olid samad meeskonnad Lasnamäel vastamisi ja siis jäi Levadia peale 2:1. Ehkki Siim Lutsu avaväravale suutis aastaid Levadias veetnud ja nüüd Infoneti särki kandev Aleksandr Dmitrijev vastata, jäi viimane sõna ikkagi Lutsule, kelle tabamus tõi Levadiale Premium liigas juba kaheksanda järjestikuse võidu. Ühtlasi jätkab tiitlikaitsja tabeliliidrina, kuid edu Flora ees on vaid üks ja Kalju ees kaks punkti.

Tarmo Kink tegi eelmises voorus Levadia särgis tänavuse debüüdi. FOTO: FC Levadia
Tarmo Kink tegi eelmises voorus Levadia särgis tänavuse debüüdi. FOTO: FC Levadia Foto: fclevadia.ee

Suvise üleminekuakna jooksul on jõudnud juba oma ridu täiendada mõlemad meeskonnad. Infonet lisas kahe päeva jooksul koosseisu nii endise Levadia kaitsja Aleksandr Kulinitši kui ka Armeenia juurtega Venemaa poolkaitsja Sergei Tumasjani. Levadia on seevastu toonud tagasi klubisse nii Igor Subbotini, Tarmo Kingi kui ka Artjom Artjunini. See tähendas, et meeskonna ridasid oli vaja harvendada ning ohvriks toodi alles tänavuse hooaja eel hangitud kaitsja Ivan Pecha ning väravavaht Aleksei Širokov. Slovakk jõudis kaasa teha 13 Premium liiga kohtumises, Širokovi kontole jäi vaid üks liigamäng, seda hooaja avavoorus just Infoneti vastu.

Levadia poolel ei saa kollaste kaartide tõttu mängus kaasa teha äärepoolkaitsja Dmitri Kruglov.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Eelmine mäng näitas, et vastane ei anna eksimusi andeks. Sel korral püüame mängida nii, et eksiks vastane. Meeskonnal on väga suur soov võtta revanši teenimatu kaotuse eest eelmises mängus. Püüame eesmärki saavutada oma fännide aktiivse toetuse abil.»

Infoneti ründaja Vladislav Kozlovs: «See mäng on meie jaoks väga tähtis – peame võtma revanši ning koguma ka hoogu meistrivõistluste teiseks pooleks. Lepime vaid võiduga! Kasutan ära ka võimalust, et kutsuda kõiki mängule! Peame moodustama terviku, sest vaid nii võime saavutada ka vastava tulemuse!»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Eelmisel reedel suutsime FC Infoneti vastu kolm punkti kätte saada, aga midagi ei tulnud kergelt. Ka nüüd ootab ees väga võitluslik mäng. Üritame teha kindlama esituse kui eelmises kohtumises ning taas võidukad olla.»

Levadia poolkaitsja Siim Luts: «Eelmises mängus saime raske võidu ja valmistume ka nüüd väga tõsiseks võitluseks. Üritame taas kolme punktiga koju tulla. Infonet mängib palliga väga hästi, me peame suutma nende söödud kinni panna. Meie poolt on oluline taga nulli hoida ning rünnakul teravad olla.»

Nõmme Kalju – Viljandi Tulevik

Esmaspäeval 20. juulil kell 19.00 Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee

Nõmme Kalju mängudegraafik on tänu Euroopa liigas avaringist edasipääsemisele läinud väga tihedaks, kui pärast väikest suvepuhkust peetakse pisut enam kui kuu aja jooksul kümme kohtumist. Eelmises voorus oldi Tammeka vastu võõrsil taas lähedal libastumisele, kuid Karl Mööli tabamus ja tartlaste kaitsja Chris Andersoni omavärav tõid Kaljule ikkagi 2:1 võidu.

Kalju sai Tammeka vastu rasked kolm punkti. FOTO:
Kalju sai Tammeka vastu rasked kolm punkti. FOTO: Foto: Rein Murakas

Tulevik kaotas tänavuse esimese omavahelise liigamängu märtsis Kaljule suurelt 2:6, ent võttis juuni lõpus tänu Roger Teori väravale kodus magusa 1:0 revanši. Ka kolmas omavaheline mäng tuleb Viljandi meeskonnale heal ajal, sest Kaljul võib veel jalgades olla reisiväsimus – neljapäeva õhtul kohtutakse Liechtensteinis Euroopa liiga teise ringi vastasseisu avamängus Šveitsi kõrgliigas palliva FC Vaduziga ning seejärel ootab ees tagasisõit.

Kalju tahab kindlasti selja taha jätta täielikult ebaõnnestunud teise mänguderingi, kus koguti üheksast mängust vaid neli võitu ja koguni viis kaotust. Eelmises mängus murdis Tuleviku peatreener Aivar Lillevere Kalju vastupanu targa mänguplaaniga, kuid viimati FC Flora vastu see taktika ei toiminud ning vastu tuli võtta 0:4 kaotus. Liigatabelis on Kalju kahe punkti kaugusel liidrist Levadiast ja punktiga maas teisel kohal olevast Florast, seitsmendat kohta hoidev Tulevik jahib omakorda Narva Transi ning püüab kasvatada vahet lähima jälitaja Tartu Tammekaga.

Sillamäe Kalev – Pärnu Linnameeskond

Esmaspäeval 20. juulil kell 19.00 Sillamäe staadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja premiumliiga.ee

Ei Sillamäe ega ka Pärnu saa hooaja esimese poolega rahul olla, sest mullune hõbedameeskond on tabelis alles neljandal kohal, uustulnuk Pärnu aga viimane. Ka eelmises voorus tuli mõlemal üle elada pettumus, kui Sillamäe pidi võõrsil leppima 1:1 viigiga Paide vastu ning Pärnu jäi kodus 0:1 alla Narva Transile.

Võit Kalju üle on jäänud Deniss Ugarovi käe all siiani Sillamäe parimaks tulemuseks. FOTO:
Võit Kalju üle on jäänud Deniss Ugarovi käe all siiani Sillamäe parimaks tulemuseks. FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

Sillamäe on uue peatreeneri Deniss Ugarovi käe all alistanud küll Nõmme Kalju ja saanud raskustega jagu ka Viljandi Tulevikust, kuid mänginud samas ka viiki tabeli kahe viimase ehk Pärnu ja Paidega ning kaotanud Florale. Nii ollakse liigatabelis liidrist Levadiast maas juba kümne ja kolmandat kohta hoidvast Kaljust kaheksa punktiga. Eksimisruumi pole seetõttu Sillamäe meeskonnale enam antud ja juuni alguses koduplatsil Pärnuga tehtud 0:0 viik pole kindlasti tulemus, mida klubi lühikese süütenööriga juhtkond aktsepteeriks.

Viimane tulemus oli seda ootamatum, et aprillis alistas Sillamäe pärnakad võõrsil koguni 6:1, kübaratrikiga sai tolles mängus hakkama Jaroslav Kvassov. Sel hooajal juba tosin väravat löönud ukrainlane oli täpne ka eelmises voorus Paide vastu, kuid sellest piisas vaid järjekordseks viigipunktiks. Tolles mängus sai punase kaardi äärekaitsja Tihhon Šišov, kes ei saa meeskonda Pärnu vastu seekord aidata.

Liigatabel:

  1. FC Levadia 41punkti
  2. FC Flora 40p
  3. Nõmme Kalju 39 p
  4. Sillamäe Kalev 31 p
  5. FC Infonet 29 p
  6. Narva Trans 22 p
  7. Viljandi Tulevik 18 p
  8. Tartu Tammeka 14 p
  9. Paide Linnameeskond 12 p
  10. Pärnu Linnameeskond 9 p

Viimase 5 mängu vormitabel:

  1. Levadia 15 punkti
  2. Flora 9 p
  3. Kalju 9 p
  4. Trans 9 p
  5. Sillamäe 8 p
  6. Paide 7 p
  7. Infonet 6 p
  8. Pärnu 4 p
  9. Viljandi 3 p
  10. Tammeka 3 p

Vaata 18. vooru kõikide kohtumiste kokkuvõtteid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles