Skandaal kergejõustiku MMi eel: venelased loobuvad tiitlivõistlusest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa käijad on viimastel aastatel jäänud hulganisti vahele dopingu tarvitamisega ja nüüd on otsustanud sealne kergejõustikuliit hakata probleemiga tegelema. Vastavalt langetatud otsusele jäävad Venemaa käijad lähiajal eemale kõikidest rahvusvahelistest võistlustest ja stardis ei näe neid ka järgmisel kuul Pekingis peetaval kergejõustiku MMil.

AP kirjutab, et viimaste aastate jooksul on dopinguga põrunud 25 Venemaa käijat, kellest 20 on tuntud treeneri Viktor Tšegini õpilased.

Venemaa Kergejõustikuliidu poolt tehtud avalduses anti teada, et nende käijad jäetakse kõrvale kõikidest rahvusvahelistest võistlustest, et vältida Venemaa kergejõustiku häbistamist. Käijad saavad võistlusrajale naasta pärast Venemaa Antidopinguagentuuri poolt läbi viidavat uurimist.

Venemaa Kergejõustikuliidu president Vadim Zelitšenok ütles uudisteagentuurile R-Sport, et 99-protsendilise tõenäosusega jäävad Venemaa käijad nüüd eemale ka augustis peetavast Pekingi MMist.

«Paegu on olemas oht, et Venemaa käijad võivad teha meile MMil häbi,» teatas Zelitšenok.

Lisaks Venemaa Antidopinguagentuurile on Venemaa sportlaste tegemisi täpsemalt uurima asunud ka Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAf ja WADA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles