Dramaatiline algus: Pärn sõitis vastu puud ja katkestas, Kõrge kihutas läbi publiku

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn
Sander Pärn Foto: Timo Anis

Täna algas Rally Estonia ning kell 13 anti start kvalifikatsioonikatsele. Kahjuks sõitsid kohe kvalifikatsioonis rajalt välja Sander Pärn ja James Morgan, kes värsketel andmetel rallit jätkata ei saa.

Ralliraadio ja pealtnägijate sõnul sõitsid Pärn ja Morgan rajalt välja, Rally Estonia teatas veidi hiljem, et mehed põrutasid vastu puud. Kohapeal läksid olukorraga tutvuma kiirabi ja päästeteenistus. Rally Estonia andmetel kontrollis kiirabi mõlemad mehed üle ja nendega on kõik korras. Pärna ja Morgani masin sai korralikult kannatada.

Pärna autoga tegeleva MM-Motospordi tiimi üks juhte Juss Roden sõnas, et esialgsete piltide põhjal on auto kiire taastamine vähetõenäoline, kuid kõik sõltub siis, kui auto on jõudnud hooldusalasse. «Vajalikud osad on meil ilmselt olemas,» märkis ta ja lisas, et küsimus on selles, kas auto taastamiseks jagub piisavalt aega. Täna kell 18 peavad kõik autod olema Tartus ralli stardialal. «Üks variant on see, et tänane esimene katse jääb sõitmata, kuid see toob viis minutit trahvi ja võidu peale siis enam ei sõida.»

Ärevaid hetki elas üle ka Timmu Kõrge, kes esmalt suretas stardis auto välja, rajal aga eksis ning sõitis rajalt välja läbi võistlust jälginud publiku. Õnneks keegi vigastada ei saanud. Väljasõidu käigus purunes Kõrge autol rehv. «Kõik sai alguse stardist, pärast üritasime juba kaotatud aega tagasi teha,» viitas kaardilugeja Erki Pints väljasõidu põhjustele.  

Kõrge pääses siiski kiiresti rajale tagasi ja suutis kvalifikatsioonikatse lõpetada.

Kvalifikatsioonikatsele eelnenud vabatreeningul sõitis teelt välja ka ralli üks suursoosikuid Karl Kruuda. «Hommikul oli tee veel pisut libe. Hakkasin välja sõitma ja vaatasin, et panen vastu posti – selle vältimiseks lasin auto põllule,» kirjeldas Kruuda hommikust vahejuhtumit. Kvalifikatsiooni katse ajal oli aga kõik korras ning Kruuda sõitis välja kolmanda aja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles