Schweinsteiger: Bayern on suur, ManU on suurem

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastian Schweinsteiger (keskel) naudib uute meeskonnakaaslaste seltskonda
Bastian Schweinsteiger (keskel) naudib uute meeskonnakaaslaste seltskonda Foto: SCANPIX

Selle jalgpallisuve üks põnevamaid tehinguid leidis aset igipõliste rivaalide Manchester Unitedi ja Müncheni Bayerni vahel. 1998. aastal Bayerni noortegrupiga liitunud Bastian Schweinsteiger otsustas minna uutele jahimaadele ja liituda Inglismaa suurklubiga. Värskelt Unitediga tutvust teinuna tunnistab sakslane, et kui Müncheni meeskond on suur, siis United on veel suurem.

«Manchester on maailmas rohkem armastatud kui Bayern. Seda erinevust on kohe märgata. Bayern on ka suur, kuid Manchester on veel suurem. Kui Hiinas tuntakse Bayerni mängijaid tänavatel ära, siis näiteks USAs ei tehtud meist nii suurt numbrit,» rääkis äsja Unitediga USAsse tuurile sõitnud sakslane Bildile.

Schweinsteiger tunnistas, et tegelikult oli tal võimalus juba 2010. aastal Manchesteriga lituda, kuid siis jäi tehing katki. «Mõtlesin tõsiselt järele, kuid tahtsin kindlasti Bayerniga Meistrite liigat võita. Nüüd olen aga õnnelik, et lõpuks siin olen,» ütles ta.

Schweinsteigeri profikarjääri ainsad koduklubid Bayern ja United pidasid 1999. aastal maha legendaarse Meistrite liiga finaalmatši, mille inglased lõpuks dramaatiliselt 2:1 võitsid. «Mu vend on suur Manchester Unitedi fänn, tema lemmikud olid Eric Cantona ja Ryan Giggs. Vaatasime 1999. aasta finaali koos, minul oli seljas Bayerni särk, temal Unitedi oma. Ei, ma ei nutnud pärast lõpuvilet. Mu vend oli aga tohutult õnnelik,» meenutab Schweinsteiger aega, mil ta oli kõigest 15 aastane.

Oma debüüdi tegi ta Müncheni suurklubi eest 2002. aastal kõigest 18-aastasena, kui pääses mängu Meistrite liiga kohtumises Lensi vastu. Oma esimesel hooajal sai noor Schweinsteiger kirja 14 Bundesliga mängu ja aitas Bayernil võita nii liigatiitli kui ka Saksamaa karika.

Manchester Unitedi eest teeb 30-aastane poolkaitsja debüüdi ööl vastu laupäeva, kui USAs minnakse vastamisi CF America meeskonnaga. Champions Cupi nime kandval turniiril osalevad veel LA Galaxy, Barcelona, Benfica, Chelsea, Fiorentina, New York Red Bullsi, Pariisi Sain-Germaini ja San Jose Earthquakesi meeskonnad.

Bastian Schweinsteiger:

Müncheni Bayern:

8-kordne Saksamaa meister

7-kordne Saksamaa karikavõitja

2-kordne Saksamaa liigakarika võitja

2-kordne Saksamaa superkarika võitja

Meistrite liiga võitja

UEFA superkarika võitja

Klubide maailmameister

Saksamaa koondis:

2014. aasta maailmameister

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles