Kaotatud punktid ja võidetud medal

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: SCANPIX

Kümnevõistleja Hans-Christian Hausenberg seadis U18 maailmameistrivõistluste eel sihiks 8000 punkti. Siis ei olnud ta aga kindel, kas selline tulemus tagaks ka koha poodiumil. Võistluse kokkuvõttes riputati vanaema Karin Hausenbergi 7657 punkti teeninud õpilasele kaela pronksmedal. Eesmärgiks seatud punktisumma jäi aga 343 silma kaugusele. 

Eesti delegatsiooni juht Erki Nool tõdes, et eesmärgiks seatud punktisumma ei olnud kaugeltki utoopiline, kuid kokkuvõttes on tiitlivõistluste medal kõige olulisem. «Medal on ikkagi medal,» sõnas ta.

Avapäeva võimsalt alustanud 16-aastane sportlane läks traditsiooniliselt kõrgust hüppama paljajalu. Just nii tunnetab ta kõige paremini oma hoojooksu ja äratõuget. 1.90 ületanud Hausenbergile järgmine kõrgus aga ei alistunud. Kõrgusel 1.93 hakkas sadama vihma ning tartaan läks väga libedaks. Olümpiavõitja sõnul ei ole sellistes tingimustes võimalik paljajalu võistelda. «Tartaan läheb libedaks nagu jää,» kirjeldas Nool ning lisas muheledes, et viimasel kahel katsel pani Hausenberg isegi naelikud jalga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles