Touril võidutses üllatusmees, Froome pani konkurendid paika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Cummings.
Stephen Cummings. Foto: SCANPIX

Tour de France'i tänase etapi võitis üllataja Stephen Cummings, kes spurtis lõputõusul konkurentidel eest ja pani oma jõu allamäge kulgenud lõpukilomeetritel maksma. Tanel Kangert lõpetas etapi 36. kohaga.

MTN-Qhubeka rattur, 2005. aastal trekisõidus Cummings edestas lõpujoonel kahe sekundiga Thibaut Pinot'd ja kolme sekundiga Romain Bardet'd. Üldarvestuse tippudest tuli 20. kohal esimesena üle lõpujoone liider Chris Froome, kes jäi küll Richie Porte'i rehvipurunemise tagajärjel lõputõusul sel tuuril esmakordselt ilma abimeesteta, kuid näitas võimu, nullides kõigi konkurentide rünnakud.

Lõpuks sõitis Froome hoopis ise enamikul põhikonkurentidel eest ära, edestades mõne sekundiga nii Nairo Quintanat kui ka Alejandro Valverdet. Alberto Contador kaotas Froome'ile juba 19 ja Vincenzo Nibali 30 sekundit, seni üldarvestuses teist kohta hoidnud Tejay van Garderen loovutas koguni 40 sekundit ja langes kolmandaks. 

Tanel Kangert lõpetas 36. kohaga, kaotades võitjale 5.25 ning Froome'ile minuti ja kümme sekundit. Üldarvestuses on Kangert 29. kohal, kaotust liidrile Froome'ile 47.37. Froome edestab Quintanat pärast tänast kolme minuti ja kümne sekundiga, kolmas on van Garderen (+3.32), neljas Valverde (+4.02) ja viies Contador (+4.23). Astana liider Nibali on kaheksas, kaotades Froome'ile 8.17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles