Eesti kaotas Davis Cupil Gruusiale ega pääsenud tugevamasse gruppi

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Tairo Lutter

Eesti Davis Cupi meeskond mängis täna Euro-Aafrika tsooni III grupi turniiril San Marinos otsustava kohtumise edasipääsu eest tugevamasse gruppi Gruusia meeskonna vastu ja pidi paraku tunnistama vastase paremust.

Esimesena läks väljakule Vladimir Ivanov, kes mängis Aleksandre Metreveli (ATP 519.) vastu. Kuni seisuni 4:3 hoidsid mängijad tasavägistes geimides oma pallingut, kuid siis õnnestus Metrevelil murda Ivanovi servigeim ja avasett lõppeski 6:3 Gruusia mängija kasuks, vahendab Eesti Tenniseliit.

Esimese seti statistika näitas kõige suuremat erinevust esimese servi õnnestumise protsendis, mis oli 82/48 Metreveli kasuks. Et mäng oli väga tasavägine, näitas võidetud punktide arv, mis oli avasetis Metrevelil vaid 5 võrra suurem.

Teises setis oli Ivanovil 2:1 eduseisul Metreveli servil kolm murdepalli. Viimane õnnestus tal ka realiseerida ning ta asus 3:1 juhtima. Seisul 5:2 sai aga Metreveli kätte mängukindluse ning võitis järjest kolm geimi. 5:5 seisul hoidis Ivanov servigeimi ja tal oli ka settpall seisul 6:5, kuid seda tal võita ei õnnestunud. Nii jõudis teine sett kiiresse lõppmängu. Ka see kulges punkt-punktis, kuid piisas esimesest matšpallist ja grusiin võttis võidu. Mäng lõppes Metreveli võiduga 6:3, 7:6(5).

Teises ükiskmängus läks väljakule Eesti esireket Jürgen Zopp, kelle vastaseks oli Gruusia esinumber Nikolos Basilashvili (ATP 120.) . Zopp alustas väga hästi. Esimese servi õnnestumise protsent oli Zoppil 84% ja sellest realiseeris ta punktiks ligi 90%. Eduseisul 4:2 vastase servil oli tal võimalus minna puhkepausile seisuga 5:2, kuid murdepalli võita ei õnnestunud. Esimene sett lõppes siiski eestlase 6:3 võiduga. 

Teises setis mängupilt muutus. Basilashvili kasutas ära Zoppi teist servi ja võitis sealt palju punkte. Mõlemad murdepallid, mis grusiinil kasutada olid, ta ka realiseeris ja võitis seti 6:2.

Otsustav sett kujunes äärmiselt tasavägiseks. Kuigi mõlemal mängijal olid kasutada ka murdepallid, Zoppil kolm ja Basilashvilil neli, siis realiseerida õnnestus neist vaid üks. Seda tegi grusiin ja võitis ka seti 6:4. Mängu võit seega Gruusia esindajale 3:6, 6:2, 6:4.

Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hinti sõnul oli tänaste mängude tase hea, kuid keegi pidi võitma ja sedapuhku kuulus võit Gruusia meeskonnale. Üleminekumängudelt pääsesid tugevamasse gruppi Gruusia ja teisest poolfinaalist Norra, kes alistas Küprose 2:0. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles