Jälk tegu: Chris Froome'ile visati Tour de France'il uriini näkku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: SCANPIX

Tour de France'i liider Chris Froome sattus tänase etapi ajal ülimalt ebameeldivasse olukorda, kui üks pealtvaataja viskas talle näkku topsi uriiniga.

Froome lausus BBC-le, et rõve vahejuhtum leidis aset tänase 14. etapi algusosas. «Paraku viskas keegi mulle näkku topsi uriiniga ja karjus «dopingutarvitaja». See on lihtsalt nii mitmes mõttes tohutult vale,» sõnas Froome diplomaatiliseks jäädes.

Britt heitis samas kivi ka ajakirjanike kapsaaeda, kuna press keskendub tema arvates liialt spekulatsioonidele. «Tänavusest tuurist on sageli kirjutatud väga vastutustundetul moel – need, kes seda tegid, teavad, kellest ma räägin. Oleme kogenud suurepärast fännide toetust, rahvast on raja ääres palju ning paljud meediaesindajad on tegutsenud väga hästi,» ütles ta telekanalile ITV4, kinnitades, et jätkab Touri võidu jahtimist. «Olen terve aasta selle nimel tööd teinud ja miski ei võta minult seda käest.»

Alles eile väitis Froome'i peamine abimees Richie Porte kodumaisele meediale, et teisipäeval peetud etapil andis üks pealtvaataja talle tugeva rusikahoobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles