Infonet lõpetas Levadia pika võiduseeria

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia mängijad.
FC Levadia mängijad. Foto: Eero Vabamägi

Jalgpalli Eesti meistriliiga 19. voorus kaotas kaheksa võidu järel üle pika aja esimest korda punkte tabelijuht ja tiitlikaitsja Tallinna Levadia, viigistades võõrsil 2:2 Infonetiga.

Viimati mai alguses Floraga viiki mänginud ja seejärel kaheksa liigamängu võitnud Levadia asus 31. minutil Rasmus Peetsoni väravast juhtima, kuid kaheksa minutit hiljem Ermal Hajdari viigistas. 67. minutil mängis Infoneti lätlasest ründaja Vladislav Kozlovs efektselt üle nii Taavi Rähni, Juuso Laitineni kui ka Sergei Pareiko ning saatis palli seisuks 2:1 tagumise posti kõrvale.

Viimane sõna jäi aga ikkagi Levadiale, kui nädala eest peetud omavahelises 2:1 võidumängus Levadia mõlemad väravad löönud Siim Luts saatis 83. minutil pärast Artur Pika head tsenderdust palli sel hooajal Premium liigas esmakordselt Infoneti väravat valvanud Matvei Igoneni selja taha. Infonet jäi mängu lõpus ka kümnekesi, kui Peetson sõitis Trevor Elhile selja tagant jalgadesse ning Peetsonilt agressiivselt õigust nõudma läinud Kassim Aidara müksas Levadia poolkaitsjat peaga. Väjakukohtunik Roomer Tarajev eemaldas seepeale vastavalt reeglitele Aidara mängust.

Levadial on nüüd tabelis liidrina 42 punkti, ent nende lähimad jälitajad Flora ja Nõmme Kalju peavad oma 19. vooru mängu alles esmaspäeval. Kui Kalju suudab kell 19.00 algavas kohtumises Viljandi Tuleviku alistada, kerkivad nad Levadiaga võrdsetele punktidele, kell 21.00 Postimehe telemängus Paidet võõrustav Flora võib aga omakorda võidu korral tabelijuhiks tõusta.

Infonet jätkab liigatabelis 30 punktiga viiendal kohal, ühe tabelirea võrra kõrgemal olevast Sillamäe Kalevist jäädakse maha punktiga. Samas on ka Sillamäel praegu varuks esmaspäevane kodukohtumine tabeli punase laterna Pärnu Linnameeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles