Indrek Mägi võidutses TOP200 karikasarja Türi etapil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi.
Indrek Mägi. Foto: Rauno Kais

Türi külje all asuval Kihli motokeskuses peeti selle hooaja motokrossi TOP200 karikavõistluste neljas etapp, kus päeva jooksul käis punktide eest võitlemas 140 motosportlast. Kui mitmes kohas Eestis kimbutas vihm erinevaid spordivõistluseid, siis Türil mudakrossiks ei läinud ning võistluspäev jõudis probleemideta õhtusse.

Kiireimas A klassis ei leidunud vastast Indrek Mägile (Kawasaki, Mägi Racing), kes oli juba esimene kvalifikatsioonis, kus tema kiireim ringiaeg oli üle 0,7 sekundi parem kui sarja liidril Andero Lusbol (Suzuki, Kagu MK). Ülejäänud konkurendid jäid Mägile alla juba enam kui 2 sekundiga.

Terve esimese sõidu heitlesid esikohale Mägi ja Lusbo, keda eraldas lõpujoonel ainult 1,7 sekundit, kolmandaks tulnud Jüri Triisa (Husqvarna, RedMoto Racing) kaotas esiduole juba 40 sekundiga. Esimese kuue sekka sõitsid end veel Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC), Johannes Nermann (KTM, KTM Racing Team) ja Raido Nei (Kawasaki, Motodepoo Team Green).

Ka teises sõidus olid Mägi ja Lusbo teistest selgelt kiiremad ning ka seekord edestas Mägi oma konkurenti, kuid nüüd oli noormeeste vahe juba 8,2 sekundit. Triisa oli taas kolmas, jäädes Mägist maha 34 sekundiga, talle järgnesid Roosma, Nei ja avasõidus seitsmendana lõpetanud Hans Priidel (Kawasaki, RedMoto Racing).

Kahe sõidu tulemusena sai seega etapivõidu Mägi (300 punkti) Lusbo (298 p), Triisa (296), Roosma (294 p), Nei (291 p) ja Priideli (289 p) ees. Lusbo kasvatas sarjas oma edumaad ja tal on nüüd koos 1193 punkti, teine on Nei (1151 p) ja kolmas Jaanus Koval (1133 p), kes sai Türil 13. koha.

Tasemelt järgmises MX B grupis võttis esikoha lätlane Marks Berkulis (Kawasaki), kes võitis esimese sõidu ja oli viimases teine. Kahe sõidu tulemusena sai teise koha avasõidus 5. kohal lõpetanud, kuid teise sõidu võitnud Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK). Kolmanda koha saavutas päeva lõpuks Andero Oksaar (Kawasaki, Saku MK), kes oli mõlemas sõidus samuti kolmas.

MX C grupis jagasid sõitude esimesed kaks kohta Tanel Turro (Honda, MRC MK) ja Holger Värk (Kawasaki, Pärnu MC). Kui avasõidus edestas Turro Värki, siis teises oli jällegi esimene Värk Turro ees, mis andis talle ka kahe sõidu kokkuvõttes esikoha. Kolmandaks tuli kokkuvõttes esimeses sõidus viienda koha saanud, kuid teises sõidus kolmandana lõpetanud Jaanus Pitk (Yamaha, Viljandi VMK).

Rauno Tilts (Kawasaki, RedMoto RC) oli parim MX D grupis, võites mõlemad sõidud. Kaks järgnevat kohta kuulusid motoklubi K&K sõitjatele Andreas Arrasele ja Kevin Soele (mõlemad KTM). Arras lõpetas avasõidu 4. ja viimase 2. kohal ning Soe oli mõlemas sõidus kolmas.

MX E arvestuses võidutses Arvo Varbit (Honda, Saaremaa MK), kes võitis esimese sõidu ja oli teises Allar Illaste (Kawasaki, Aave Spordiklubi) järel teine. Avasõidus kolmanda koha saanud Illastele kuulus ka teine koht ning kolmas oli kahe sõidu tulemusena Reio Peilman (Yamaha, Pärnu MC), tema lõpetas sõidud vastavalt 5. ja 4. kohal.

Selles klassis osalevad ka kaunima soo esindajad, kellest seekord oli parim Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu MC), saades 34 osaleja hulgas 7. koha. Kristiina Raba (Kawasaki, Viljandi VMK) oli 12., Kadri Ehamäe (Yamaha, Pärnu MC) 15., Liisi Kurusk (KTM, Kagu MK) 22., Maarja-Liis Luoma (Kawasaki, MK K&K) 28. ja Kaisa Mumma (Kawasaki, Pärnu MC) 33.

Veteranide esimese sõidu võitis Urmas Heliste (Kawasaki, Kagu MK) Erki Privoi (Kawasaki, Motodepoo Team Green) ja Lembit Nõlvaku (Yamaha, Roosna-Alliku MK) ees. Teises olid kaks esimest taas Heliste ja Privoi, kuid seekord oli kolmas avasõidus neljanda koha saanud Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK). Heliste, Privoi ja Rabbi olid ka 40+ arvestuse kolm parimat, 50+ esikolmiku moodustasid aga Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC), Toivo Ilves (KTM, MK K&K) ja Ülo Raudsepp (Suzuki, MK Sinilind).

TOP200 karikasarja järgmine etapp sõidetakse juba järgmisel laupäeval Räpinas, kus toimub traditsiooniline «Isad-pojad» nimeline motokross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles