Sada meetrit autoga sõitnud rattur eemaldati Tour de France'ilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduardo Sepulveda.
Eduardo Sepulveda. Foto: SCANPIX

Argentina rattur Eduardo Sepulveda, kes oli käimasoleval Tour de France'il 14 etapi järel kõrgel 19. kohal, diskvalifitseeriti reeglite rikkumise pärast tuurilt.

Sepulveda rattal purunes eilse etapi lõputõusul kett ja mees otsustas oma tiimi autoni jõudmiseks kasutada teise võistkonna autot. Tuuri reeglid keelavad aga karmilt ükskõik kui pika vahemaa sellisel moel läbimise.

«Ag2r'i meeskond arvas, et tal on probleeme tagarattaga, nii et nad andsid talle uue ratta,» selgitas Sepulveda võistkonna Bretagne-Séché Environnement pealik Emmanuel Hubert juhtunut portaalile Cyclingweekly. «Ta oli autode varjus peidus ja ma ei näinud teda. Jäin meie autoga seisma umbes sada meetrit temast eespool ja selle asemel, et jalgsi auto juurde tulla, sõitis Eduardo need sada meetrit Ag2r'i meeskonna auto tagaistmel. Ega midagi polegi öelda – reeglid on reeglid,» nentis ta.

Väidetavalt läbis Sepulveda vahemaa autos seetõttu, et ei suutnud kuni 11-kraadisest järsust tõusust jalgsi üles ronida, rattakingad jalas. Kohtunikel ei jäänud tema trikk aga märkamata, argentiinlast trahviti 200 Šveitsi frangiga ja ta eemaldati tuurilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles