Vormel-1 sõitjad nõuavad turvalisuse parandamist: võlgneme seda Bianchile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sõitjad avaldasid nädal pärast traagiliselt lõppenud Jaapani etappi Sotšis toetust Jules Bianchile, kes võitles haiglas elu eest.
Vormel-1 sõitjad avaldasid nädal pärast traagiliselt lõppenud Jaapani etappi Sotšis toetust Jules Bianchile, kes võitles haiglas elu eest. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja sõitjad koondav liit ehk GPDA tegi pärast eile tulnud teadet Jules Bianchi surmast avalduse, kus nõutakse turvalisuse jätkuvat parandamist.

«Vormel-1 sari on kaotanud andeka sõitja, suurepärase inimese ja suurepärase sõbra. 21 aastat pärast Ayrton Senna ja Roland Ratzenbergeri surma oleme kaotanud Julesi, kelle surma otsene põhjus oli rajal toimunud õnnetus. Sellistel hetkedel tuletatakse meile karmil moel meelde, kui ohtlik võidusõitmine endiselt on. Hoolimata märkimisväärsetest parendustest võlgnevad võidusõiduringkonnad neile, keda meie seas enam pole – teiste seas Julesile – selle, et me ei jäta mitte kunagi tööd turvalisuse tõstmise nimel. Meie sügav kaastunne Julesi perekonnale ja sõpradele,» seisis avalduses.

Bianchi sõitis mullu oktoobris Suzuka rajal teelt välja vastu rajatraktorit, mis teisaldas parajasti Adrian Sutili vormelit. 25-aastane prantslane sai avariis üliraskeid vigastusi ning oli haiglas pikalt koomas, kuni eile tuli teade tema surmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles