Amatöörid päästsid Eesti au

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia.
Rally Estonia. Foto: Timo Anis

Rainer Aus ja Simo Koskinen on Eesti rallitippudest pealtnäha kõige amatöörlikumad – samal ajal kui ralli hoolduspargis askeldab konkurentide masinate ümber neli-viis mehaanikut ning kogu tegevust koordineerivad tiimi pealikud, tegeleb nende üheksa aastat vana masinaga papa Aus, kel abiks paar sõpra. Kuid just see meeskond päästis Rally Estonial koduse ralli au.

ERC-sarja kuuluva ralli eel räägiti palju sellest, kuidas Eesti parimad sõitjad kihutavad võrdsetel R5 rühma masinatel ning just nende meeste seast otsiti ka ralli võitjat. Paraku jäid tipptehnikat kasutanud eestlased eri põhjustel raja äärde või maadlesid rohkete probleemide ja kohanemisraskustega. Ralli viimaseks päevaks oligi käes olukord, kus parima eestlase tiitlile pretendeerisid hoopis kolm N-rühma masinaga sõitjat.

Kohati hullumeelset tempot arendanud Egon Kaur ja Siim Plangi eksisid – neist esimene katkestas, teine lõpetas aga lõpuks 4. kohal –, Aus sõitis aga kindlalt lõpuni ning võttis venelase Aleksei Lukjanuki ja poolaka Kaetan Kajetanowiczi järel absoluutarvestuses kolmanda koha. «Senise karjääri parim tulemus, siia kõrvale on panna vaid Eesti meistri tiitlid,» hindas Aus kolmepäevase kihutamise resultaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles