Pikkade tervis tingib raskeid valikuid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfussi (nr 22) põlved ei lase korralikult treenida. Nii peab Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk mõtlema varuvariantidele.
Timo Eichfussi (nr 22) põlved ei lase korralikult treenida. Nii peab Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk mõtlema varuvariantidele. Foto: Eero Vabamägi

Septembris Riias peetavaks korvpalli EM-finaalturniiriks valmistuvat Eesti korvpallikoondist kärbiti eile 17 liikmeni ja muuhulgas jäi kõrvale ka pühapäevases sõprusmängus Taaniga eestlaste B-koondise kasuks lõpus kaks tähtsat kolmepunktiviset tabanud Janar Soo. Koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul oli valikut seekord tõeliselt raske teha ja mõningase eelise said pikemad mängijad.

Nii jätkab koondisega harjutamist Taani vastu kahel korral kahvatult tegutsenud Rain Raadik, kes ei suutnud esialgu tõestada, et läks eelmisel hooajal eksootilises Guadeloupes mängides paremaks. «Komplekteeritus loeb: kes meil juba võistkonnas olemas on ja kellele on vaja tagavaravarianti, näiteks Timo (Eichfuss) on praegu vigastatud,» põhjendas Sokk valikukriteeriume.

Kõige positiivsema ennustuse kohaselt saab Eichfuss koondisega täismahus liituda augusti keskel. Seni on ta koondises täitnud episoodilist rolli, aga pole saladus, et Sokk on jõulise ääre talenti alati hinnanud ja Riias oleks ta tervena andnud koondisele juurde huvitava ja ehk mõne vastase jaoks ootamatu käigu. Nüüd pole aga kindel, kas ta üldse finaalturniiriks vormi jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles