Žalgirisega lepingut pikendanud Vene: lubati, et minuteid vähemaks ei jää

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene on vigastusest taastunud ja valmis kaheksakuulise pausi järel väljakule naasma.
Siim-Sander Vene on vigastusest taastunud ja valmis kaheksakuulise pausi järel väljakule naasma. Foto: Eero Vabamägi

Poolteist kuud enne korvpalli EM-finaalturniiri algust saab Eesti koondislastest end vahest kõige rahulikumalt tunda Siim-Sander Vene. Erinevalt paljudest teistest on Venel klubi olemas, sest pikendas lepingut senise tööandja Kaunase Žalgirisega.

«Mul lähevad järgmised kuud tõesti pisut lihtsamalt. Saan kogu energia koondisele suunata, ei pea kogu aeg telefoni otsas istuma,» ütles Vene pärast eilset koondise avatud treeningut.

24-aastase Vene teenete vastu tunti huvi ka mujalt, aga ta otsustas kõige tuttavama variandi kasuks. «Euroliiga, head tingimused, tuttav tiim,» loetles ta Žalgirisse jäämise põhjuseid. Venel oli Leedu esiklubiga 2+1 aastane leping ja mõlemad osapooled pidid otsuse langetama 15. juuliks.

«Enda jaoks tegin asjad selgeks päev varem. Rääkisin ka peatreeneriga (Gintaras Krapikas – toim) ja sain aru, et kõik tahtsid, et ma jätkaksin. Minuteid vähemaks ei lubatud võtta, äkki saab isegi pisut rohkem. Lõppenud hooaja teine pool hakkas sujuma, sealt jäi hea tunne sisse,» lisas Vene.

Kuigi Žalgiris on muuhulgas tagasi toonud ka Leedu koondise mängujuhi Mantas Kalnietise, pole praegu selge, kas eelmise hooajaga võrreldes on on klubi tase umbes sama tugev või veidi paremgi. Meeskond on veel poolik ja nii pole kindel seegi, kui palju Vene minutite eest võitlema peab.

Vähemalt on ta rõõmus, et varasemad seljahädad pole endast suvel tunda andnud ja loodetavasti ei sega need teda ka pärast koondisemängude lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles