Tour de France'i munandivähi tõttu pooleli jätnud rattaäss sai häid uudiseid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Basso.
Ivan Basso. Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Möödunud nädalal Tour de France'i munandivähi tõttu pooleli jätnud Itaalia tipprattur Ivan Basso (Tinkoff-Saxo) lootused rattasporti tagasi tulla kasvasid eile oluliselt, kui uuringutel selgus, et Basso on lõikusest täielikult paranenud ja ei vaja enam lisaravi.

37-aastast Bassot opereeriti Milano San Raffaele haiglas ja selle arsti Francesco Montrosi sõnul tuleb Bassol nüüd kuu aega puhata ning seejärel on võimalik, et rattur saab uuesti treenima asuda. Tikoff-Saxo spordidirektori Tristan Hoffmanni sõnul pole võimatu, et Basso naaseb võistlusrajale juba sel hooajal.

«Professor Montrosi andis mulle loa lennata ja seega sõidan Pariisi, kus kavatsen pühapäeval koos meeskonnaga Tour de France'i lõppu tähistada,» ütles õnnelik Basso Tinkoff-Saxo kodulehe vahendusel.

Vähk avastati eelmise nädala esmaspäeval, kui Touril oli kavas esimene puhkepäev. «Kukkusin viienda etapi ajal ning kuna tundsin oma vasakus munandis valu, siis läksin arstide juurde kontrolli,» selgitas 2006. ja 2010. aastal Giro d'Italia võitnud Basso, kuidas tal keset tuuri vähk avastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles