M-Spordi boss: ma pole Tänakut kunagi nii rahulikuna näinud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola rallil said Tänak ja Mõlder kolmanda koha.
Poola rallil said Tänak ja Mõlder kolmanda koha. Foto: Timo Anis

M-Spordi rallimeeskonna juht Malcolm Wilson andis Soome ralli eel wrc.com-ile intervjuu, kus kiitis Ott Tänaku viimase aja esitusi.

Tänak oli Poola rallil ainus piloot, kes suutis Volkswagenitega võidu sõita ning lõpuks sai eestlane kirja suurepärase kolmanda koha. Nelja kiiruskatse lõppedes hoidis Tänak ka esikohta ning kokku teenis ta kuus kiiruskatse võitu.

«Ma pole teda kunagi nii rahulikuna näinud – võite ette kujutada, kuidas see tema enesekindlusele mõjub,» arutles Wilson. «Ta polnud kunagi varem sellist kohta saavutanud. Olgu, ta on korra varem ka poodiumile kerkinud, kuid siis tegi ta seda teiste katkestamiste tõttu. Nüüd on tal hea sisetunne, ta on rahulik ning minu arvates on ta elevil, kuna saab teisele poolaastale minna vastu teadmisega, et võib kõiki võita. Tema enda sõnul on ta olnud küll kiire, kuid on võimeline veel paremaks.»

Wilsoni sõnul sobib uus Ford Fiesta RSi mudel Tänakule suurepäraselt. «Hea on näha, et Tänak ja auto klapivad. Pärast Poolas nähtut olen kindel, et ta võitleb tänavu veel poodiumikohtade eest,» ütles meeskonna juht.

Soome rallil ootab Wilson eestlaselt täpselt samasugust etteastet nagu eelmisel etapil. «Minu juhtnöörid Soome ralliks on samasugused nagu Poolas – sõida omas rütmis ning püüa Volkswagenitega samas tempos püsida.»

Soome MM-ralli algab 30. juulil.

Stiilinäide Tänaku oskustest Poola ralli 19. kiiruskatsel:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles