Klavan selgitas sakslastele, miks ta puhkuse just Lõuna-Eestis veedab

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Tairo Lutter

Ragnar Klavan rääkis Augsburger Allgemeinele antud pikemas usutluses, et tunneb end praguses koduklubis väga hästi ning selgitas sakslastele, miks ta alati puhkuse Lõuna-Eestis veedab.

Augsburgi kohalik ajaleht peab omapäraseks, et Bundesliga jalgpallur suvist vaba aega Itaalias, Ibizal või Türgis mööda ei saada. Selle asemel sõidab eestlane koos perega kodumaale Läti piiri äärde, kus omamoodi maailmast eraldatuna hinge tõmmatakse. Augsburger Allgemeine andmetel asub Klavani suvila koguni Leedu piiri ääres, kuid selline variant on geograafiliselt võimatu.

«Leidsime selle koha interneti vahendusel. Pärast paari minutit oli selge, et see on see. Rahulik, palju loodust, vähe inimesi – ideaalne,» selgitab Klavan ajakirjanikule. Mobiiltelefoniga rääkimiseks peab Eesti jalgpallikoondise kapten ronima maja teisele korrusele, kuna esimesel pole levi. Internetti perekond Klavanil kodus pole.

Klavan vaatab põnevusega vastu algavale hooajale, kus väike Augsburgi klubi osaleb UEFA Euroopa liiga alagrupiturniiril. Lisaks tehakse tavapäraselt kaasa Bundesligas ja Saksamaa karikasarjas. Eestlasel endal on eelmisest koduklubist AZ Alkmaarist juba euromängude kogemus olemas ja teab, mida oodata. «Suurim erinevus on see, et meil jääb trenni tegemiseks vähem aega.»

Loomulikult uuris Augsburgi ajaleht ka Klavani ja Inglismaa meeskonna Evertoni suhete kohta. Nimelt hakkasid juuni alguses levima jutud, nagu tunneksid inglased eestlase vastu huvi. Seda kinnitas ka Klavani agent. Mees ise ütleb, et meedia andis saagale vunki juurde. «Mina pole mitte kunagi öelnud, et ma Evertoniga läbirääkimisi pean. Kogu asi pandi meedias liiga suure kella külge. Tunnen end Augsburgis hästi ning annan siin endast sada protsenti.»

Lisaks avaldas Klavan omapärase unistuse, mille täitumist loodab juba sellel hooajal – nimelt tahaks ta Euroopa liiga alagrupis kohtuda Eesti klubiga. Ainsa kodumaa meeskonnana on veel konkurentsis Nõmme Kalju, kes teise kvalifikatsiooniringi avamängus kaotas võõral väljakul 1:3 Vaduzile. Kodumäng peetakse homme Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles