18-aastane Eesti korvpallilootus siirdub tugevasse USA ülikooli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri-Ann Lass.
Kadri-Ann Lass. Foto: basket.ee

Eesti noorema generatsiooni lootustandvaim naiskorvpallur Kadri-Ann Lass siirdub aastateks õppima ja mängima USAsse Duquesne’i ülikooli, vahendab basket.ee.

Kooli korvpallinaiskond mängib NCAA esimeses divisjonis (kõrgeim liiga), Atlantic 10 konverentsis. Reitingult on kool praegu üleriigilises arvestuses 45. kohal (esimeses divisjonis on koole umbes 350).

Ülikool asub Pennsylvania osariigi läänepiiril Pittsburghis. «Pittsburgh on ilus linn, veidi ameerikalik, kuid samas on seal midagi euroopalikku. Duquesne on ameerika mõistes keskmisest väheke väiksem kool (umbes10 000 õpilast). Kool asub Pittsburghi kesklinnast viie minuti pikkuse jalutuskäigu kaugusel,» kirjutas Lass oma blogis.

Vaid 18-aastane Lass valiti treenerite ja ajakirjanike poolt viimase hooaja Eesti meistrivõistluste tähtede viisikusse. Ühtlasi valiti ta parimaks noormängijaks.

Lassi keskmised näitajad olid keskmiselt 16,8 punkti, 11,6 lauapalli ning 1,8 korvisöötu mängu kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles