Hamilton: Bianchiga hüvasti jätmine oli uskumatult raske

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton eile toimunud Jules Bianchi matustel
Lewis Hamilton eile toimunud Jules Bianchi matustel Foto: SCANPIX

Vormel-1 maailm leinab 25-aastaselt surnud prantslast Jules Bianchit. Valitsev maailmameister Lewis Hamilton tunnistas pärast matuseid, et konkurendiga hüvasti jätmine oli uskumatult raske.

«Oleksin tahtnud teda paremini tunda,» tunnistas Hamilton Ungari GPle eelnenud Mercedese pressiüritusel. «Nii palju kui ma teda teadsin, oli tegemist hea südame ja helge tulevikuga mehega. Temaga hüvasti jätmine oli meie kõigi jaoks uskumatult raske.»

Hamiltoni sõnul teab iga vormel-1 autosse istuv piloot, millise riski ta võtab. Samas on ta kindel, et ala on võimalik turvalisemaks muuta. «Oleme liikunud õiges suunas ja tean, et FIA jätkab samal kursil ka tulevikus.»

Hamilton lubas, et ei unusta Bianchiga juhtunud õnnetust mitte kunagi. «Kannan Julesi oma palvetes ja mõtetes mitte ainult Ungari GP ajal, vaid kuni karjääri lõpuni. Ma tean, et ta tahab, et annaksime endast rajal maksimumi, nagu seda tegi temagi.»

Bianchi sõitis eelmise aasta Jaapani GP-l otsa rajatraktorile ning suri saadud vigastustesse möödunud nädala reedel. Eile olid 25-aastaselt lahkunud prantslase matused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles