Jooksikute seas olnud Kangert sai Tour de France'i esimesel Alpide etapil 23. koha

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (esiplaanil).
Tanel Kangert (esiplaanil). Foto: LAURENT CIPRIANI/AP

Tänase Tour de France'i 17. etapi võitis sakslane Simon Geschke (Giant-Alpecin), pikalt jooksikute hulgas olnud Tanel Kangert (Astana) sai lõpuks 23. koha.

50 km enne lõppu rünnanud Geschke jäi lõpuni ette ja edestas teise koha saanud Andrew Talanskyt (Cannondale) 30 sekundiga. Kolmanda koha sai Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep).

Kangert langes esikolmikukonkurentsist välja eelviimase tõusu lõpus ja ootas seepeale Astana liidri Vincenzo Nibali järgi ning tegi talle viimasel tõusul tempot. Lõpuks kaotas Kangert võitjale 7.52.

Liidrina jätkab Chris Froome (Sky), kes edestab Nairo Quintanad (Movistar) 3 minuti ja 10 sekundiga. Kolmandaks tõusis Quintana meeskonnakaaslane Alejandro Valverde (+4.09), Nibali on seitsmes (+8.04). Seni kolmas olnud Tejay van Garderen pidi täna terviseprobleemide tõttu katkestama.

Kangert tõusis kokkuvõttes kolm kohta ja asub nüüd 28. positsioonil (+1:00.37).

Täna oli Touril kavas esimene etapp Alpides, kuhu jäädakse laupäevani. Tuur lõppeb laupäeval Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles