Rammo hoiab EMil esimeste finaalsõitude järel 14. kohta

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Riina Ramst

Laser Radial ja Laser Standard klasside Euroopa meistrivõistlustel Taanis Aarhusis on kiirusega 3-5 m/s puhunud muutlikus edelatuules peetud esimesed kaks finaalseeria sõitu. Karl-Martin Rammo on Standard klassis hetkel hoidmas 14. ning Anna Pohlak Radialil 33. kohta.

Kuldgrupis purjetav Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) lõpetas eilsed sõidud 17. ja 15. tulemusega ning asetseb kokkuvõttes 14. positsioonil.

Rammo sõnul oli järjekordne keeruline võistluspäev, kus tuul vaikis vahepeal nulli ja seejärel muutis täielikult suunda.

«Esimeses sõidus oli stardiliin niivõrd vasakule viltu, et parema halsiga ei saanud korralikult üle liinigi. Kogu punt kogunes loomulikult puntrasse lipu juurde, kuid mina ja veel mõningad nägime paremal rajapoolel tumedat triipu, pilve alt tulevat tuuleiili. Sättisin seega end hoopis kaatripoolsesse otsa, lootes et jõuan esimesena pagini ja kui sealt peaks lisaks parempööre tulema, siis olen väga heal positsioonil,» selgitas Rammo.

«Juhtus aga hoopis nii, et see tuul minuni ei jõudnud ja nii ma stardiliini pikkuse võrra teistest üleval märgis taga olingi, 45. kohal,» sõnas Rammo, kes suutis siiski näidata head lõppu, olles finišis 17.

«Teise sõidu stardis otsustas üks konkurent kahjuks reegleid rikkudes mulle nii peale vallata, et rikkus minu lähte täielikult. Tagajärg – olin üleval märgis jälle 45. Lõpuks aga panin jälle väga soliidse sõidu kokku, finišeerides 15ndana.»

Rammo sõnul ei läinud päev tulemuste suhtes nii nagu ta oleks lootnud, kuid siiski on ta tulemusega päris rahul. «Taolisest keerulisest seisust, nagu ma mõlema sõidu alguses olin, sellised tulemused välja võluda on vaata et imetegu. Homme proovin lihtsalt algusest peale veidi asjalikum olla ja loodame parimat,» lausus Rammo.

Samuti kuldlaevastikus startiva Anna Pohlaku (TJK) eilseks saagiks olid 7. ja 31. koht. Kokkuvõttes tõusis ta  33. positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles