Kas petised kasutavad Tour de France’il mootoritega jalgrattaid?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katjuša meeskonna pressinõunik Philippe Maertens avaldas sotsiaalmeedias pildi, kuidas UCI väikeste kaameratega jalgratta raami sisemust uurib.
Katjuša meeskonna pressinõunik Philippe Maertens avaldas sotsiaalmeedias pildi, kuidas UCI väikeste kaameratega jalgratta raami sisemust uurib. Foto: Philippe Maertens, Twitter

Tour de France’i eilse 18. etapi järel kontrollisid Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) ametnikud võistlejate jalgrattaid ning eesmärk oli leida sõiduvahendi sisse peidetud mootoreid. Kontrollitute hulgas olid rattamaailma täielikud tipud.

UCI uuris põhjalikult läbi tuuri üldliidri Chris Froome’i, eilse etapi võitnud Romain Bardet’, Peter Sagani, Nairo Quintana, Joaquim Rodrigueze ja Pierre Rollandi sõiduvahendid.

Kokku on tänavusel tuuril tehtud sarnast kontrolli neljal korral ning ühtegi minimootorit pole rataste seest leitud. Froome’i hinnangul on UCI töö õigustatud, kuna antud teemal levib rattamaailmas palju kuulujutte ning ka ratturid ise pole päris kindlad, et keegi neist mootoreid ei kasuta.

«Jah, ka minu ratast kontrolliti ning mul on selle üle hea meel. Kuulujutte arvestades on see vajalik,» ütles Froome Cyclingnewsile. «Jutud liiguvad peamiselt sotsiaalmeedias, kuid need pole päris väljamõeldised, kuna selline tehnoloogia on olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles