Vettel astus Räikköneni kaitseks välja: ta on üks maailma parimaid piloote

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkonen (paremal) ja Sebastian Vettel
Kimi Räikkonen (paremal) ja Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonda kuuluv soomlane Kimi Räikkönen pole viimase pooleteise hooaja jooksul loodetud tulemusi näidanud, kuid tema tiimikaaslane Sebastian Vettel on endiselt kindel, et Räikköneni puhul on tegemist ühe parima piloodiga maailmas.

Viimasel ajal liigub palju kuulujutte Räikköneni tuleviku ümber. Enim on Itaalia ajakirjandusest läbi käinud võimalus, et järgmisel hooajal istub Räikköneni asemel Ferrari rooli tema kaasmaalane Valtteri Bottas. Vettel aga usub, et tema meeskonnakaaslane pole oma viimast sõna veel öelnud.

«Mäletan, kuidas ma väiksena televiisori ees istusin ja vaatasin imetlusega Kimi sõitu. Praegu istub autos sama mees ja pole kahtlustki, et Kimi on üks kõige osavamaid piloote maailmas. Ma ei tea, kas teised suudaksid hüpata ralliautosse ja olla sama edukad?» rääkis Vettel.

Mäletatavasti tegi Räikkönen aastatel 2009-2011 kaasa autoralli MM-sarjas ning tema parimaks tulemuseks jäi Türgis saadud viies koht. «Olgu, ta ei võitnud ühtegi etappi, kuid vaadake, mida seal tehakse. See on hoopis teine ala ning Kimi ei ole rallit sõites üles kasvanud. Minule avaldas see muljet ning hiljem tuli ta vormel-1 tagasi ning on taas kõrges mängus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles