Tänak Soome ralli eel: seadsime Poolas lati kõrgele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal).
Ott Tänak (paremal). Foto: Timo Anis

Ott Tänak lausus enne järgmisel nädalavahetusel toimuvat Soome rallit M-Spordi võistkonna koduleheküljele, et Poolas saavutatud hooaja parim tulemus ei maksa Soomes midagi.

«Ootan Soome rallit väga, kiirused on seal suured ja kui end autos hästi tunned, on see erakordselt nauditav võistlus. Sõita on tõeliselt lõbus,» lausus Poolas kolmandana lõpetanud Tänak M-Spordi pressiteenistusele. «Teeme enne rallit kõvasti tööd, et kõik oleks täiuslik. Loodetavasti saavutame siis uuesti sama tunde,» viitas Tänak Poola rallile, kus ta tänavu esimest korda poodiumile tõusis ja suutis ainsana Volkswagenite tempot hoida.

«Tean, et latt sai Poolas üsna kõrgele seatud, aga Soome katsed on hoopis teistsugused. Kiirus on sarnane, kuid teed on palju tehnilisemad, palju on hüppeid ja trampliine, mis muudab õige sõidujoone väga tähtsaks. Poolas sai sõita täisgaasiga ja pimedaid kurve oli väga vähe, aga Soomes toimub kogu aeg midagi ja seetõttu tuleb maksimaalselt keskenduda,» selgitas Tänak Soome ralli eripärasid.

Enne rallit testis M-Sport eraldi ja põhjalikult Reigeri amorte, et autode vedrustusest maksimum võtta. See on Soome rallil tähtis, kuna kiiruskatsetele jääb erakordselt palju hüppeid. Tänavu on taas kavas ka legendaarne Ouninpohja kiiruskatse, mis läbitakse jälle kuulsal 34,39-kilomeetrisel kujul.

«Testisime väga põhjalikult ja saime tegeleda auto peenhäälestusega. Tunnen end enne rallit üsna enesekindlalt, aga tean, et peame kõvasti pingutama,» lisas Tänak. «Volkswagenid on kindlasti kõik väga tugevad ja võib oodata, et veel mitu rallipaari üritab oma taset tõestada. Poolas saadud punktid Soomes ei loe ja peame vaeva nägema, et soovitud tulemust saavutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles