Austraallased nõuavad Jaak Uudmäe olümpiakulda endale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe
Jaak Uudmäe Foto: Toomas Tatar / Postimees

Austraalia kergejõustikuliit nõuab Reutersi andmetel ametlikku uurimist seoses 1980. aasta Moskva olümpiamängude meeste kolmikhüppevõistlusega, kus mäletatavasti võitis kuldmedali Nõukogude Liidu eest võistelnud eestlane Jaak Uudmäe.

Austraallased väidavad 35 aastat hiljem, et neil on teaduslikke tõendeid, kuidas nende sportlaselt Ian Campbellilt rööviti kohtunike poolt olümpiavõit, vahendab ERRi spordiportaal

Väidetavalt on Melbourne'i ülikooli teadlased kogunud videopildi alusel tehtud uuringuga tõendid, mis näitavad, et Campbelli kolmas katse tollel võistlusel oleks pidanud loetama määrustepäraseks. Kohtunikud nägid aga tollel hüppel, et austraallase jalg puudutas reeglitevastaselt maad enne lennufaasi.

Campbell maandus tollel hüppel olümpiarekordit tähistava 17.39 ja toonase maailmarekordi märgi 17.89 vahele, kuid Uudmäe sai kuldmedali kaela tulemusega 17.35.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles