Video: Lavillenie ületas järjekordselt teivashüppes kuus meetrit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renaud Lavillenie.
Renaud Lavillenie. Foto: SCANPIX

Valitsev teivashüppe maailmarekordimees ja olümpiavõitja Renaud Lavillenie ületas Londonis peetud Teemantliiga võistlusel sel hooajal juba kuuendat korda vähemalt kuue meetri kõrgusel asuva lati.

Lavillenie võidutulemus oli 6.03. 28-aastane prantslane jahib augustis toimuval kergejõustiku MM-il maailmameistritiitlit, mida tema auhinnakapis seni veel pole. Mullu hüppas ta Donetskis sisemaailmarekordi 6.16, ent välitingimustes on prantslane vaid ühel korral tänasest tulemusest enamat suutnud, kui ületas mais Eugene'is peetud Teemantliiga etapil 6.05.

6.03 on ühtlasi uus staadionirekord, eelmine oli samuti Lavillenie nimel ja sentimeetri võrra kehvem. 2012. aastal võitis Lavillenie samal staadionil olümpiakulla tulemusega 5.97.

19-aastana Dina Asher-Smith püstitas naiste 100 meetri eeljooksu võites ajaga 10,99 uue Suurbritannia rekordi, finaalis jäi aga neljandaks. Võitis hollandlanna Dafne Schippers, kelle 10,92 on omakorda uus Hollandi rekord. Naiste 200 meetri jooksu võitis kindlalt jamaikalanna Elaine Thompson ajaga 22,10.

Meeste 800 meetri jooksus pidi David Rudisha tunnistama botswanalasest olümpiahõbeda Nijel Amose paremust, võitja aeg oli 1.44,57. Miilijooksu võitis keenialane Asbel Kiprop ajaga 3.54,87.

Üksikaladel tegi kaasa ka aasta tagasi emaks saanud ja hiljuti võistlusrajale naasnud seitsmevõistluse olümpiavõitja Jessica Ennis-Hill. Eile 110 meetri tõkkejooksus aega 12,97 näidanud Ennis-Hill sai täna kaugushüppes kirja seitsmenda koha väärilise tulemuse 6.37, 200 meetri jooksus oli tema aeg 23,49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles