Vähemuses lõpetanud Levadia viigistas Floraga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas tegid Flora ja Levadia Lillekülas 1:1 viigi. Levadia läks kohtumist juhtima 29. minutil, kui värava lõi Artsem Rakhmanau. Teisel poolajal jäi valitsev Eesti meister arvulisse vähemusse, kuna punase kaardi teenis Artjom Artjunin. Floral õnnestus viigistada 60. minutil, kui palli lõi oma väravasse Dmitri Kruglov.

Nõmme Kalju võitis samal ajal 3:0 Tartu Tammekat ja kerkis liidriks. Kaks väravat lõi Ats Purje, ühe lisas Tarmo Neemelo. Sillamäe Kalev võitis 2:1 Viljandi Tulevikku.

Liigatabel: 1. Kalju 45 punkti, 2. Flora 44 p, 3. Levadia 43 p

Enne mängu:

Kui Eesti klubijalgpallis aastaid vägikaigast vedanud Flora ja Levadia mai alguses nädala jooksul omavahel kaks korda vastakuti läksid, oli Levadial selg vastu seina – liigatabelis oli tiitlikaitsja liidrikohta hoidnud Nõmme Kaljust maas 11 ja Florast 8 punktiga. Kuid Flora vastu tegi Levadia seda, mida nad viimastel aastatel on alati teha suutnud, võites esimese mängu Ingemar Teeveri tabamusest 1:0 ja viigistades teise 1:1.

Nii ei ole Floral õnnestunud Premium liigas Levadiat võita juba ligi neli aastat, alates 2011. aasta septembrist. Sestsaadik on omavahel peetud 14 mängu, kuid võitu pole Flora kirja saanud, mullu mängiti kolm esimest kohtumist viiki ja neljanda võitis Levadia.

Liigatabelis on Flora enne esmaspäevast mängu liider, kuid seda vaid ühepunktilise eduga Kalju ja Levadia ees. Pärast 15. voorus Narva Transilt saadud ootamatut kaotust on võidetud neli mängu, kui järgemööda on alistatud Sillamäe Kalev, Infonet, Viljandi Tulevik ja viimati ka Paide Linnameeskond. Tõsi, Paide vastu pidi Flora võiduväravat taga ajama 87. minutini, kuni Gert Kamslõpuks palli mõnelt meetrilt võrku põrutas.

Levadia pidi eelmises voorus lõppenuks tunnistama kaheksamängulise võiduseeria, sest Infonetiga tehti võõral väljakul 2:2 viik. Hoogsat mängu jäi pisut varjutama arusaamatus seisul 1:0, kui Teever lõi Levadia teise värava, ent kohtunikud jätsid selle Levadia mängijate jaoks arusaamatul põhjusel lugemata. Samas võib tiitlikaitsja ka saadud ühe punktiga rahul olla, sest 2:2 viigivärava lõi Siim Luts seitse minutit enne mängu lõppu.

Levadia poolel ei saa kollaste kaartide tõttu kaasa teha äärekaitsja Artur Pikk. Võrreldes eelmise omavahelise kohtumisega on Levadia ridadesse lisandunud Artjom Artjunin, Igor Subbotin ja Tarmo Kink, kuid neist on põhikoosseisu koha suutnud praeguseks endale võtta vaid Artjunin. Lahkunud on samas keskkaitsja Ivan Pecha ja Paide ridadesse laenule siirdunud ründaja Artur Rättel, jätkuvalt on vigastatud keskväljamootor Ilja Antonov. Flora suvises üleminekuaknas peale ründaja Joonas Tamme olulisi täiendusi ei teinud, kuid saatis laenule poolkaitsja Karl-Eerik Luigendi ja ründaja Sakari Tukiaineni, kes pallivad hooaja lõpuni vastavalt Paide ja Viljandi ridades.

Viimases voorus pidi Levadia Infoneti vastu leppima vaid ühe punktiga. FOTO:
Viimases voorus pidi Levadia Infoneti vastu leppima vaid ühe punktiga. FOTO: Foto: Eero Vabamägi

Flora peatreener Norbert Hurt: «Üldpilt Levadiast on sama. Nad on jõuliselt orienteeritud väravale, pall viiakse kiiresti ründetsooni ja seal on suurte jõududega kohe suund väravale. Kindlasti saab selleski mängus olema korralikku võitlust ja head tempot. Oleme saanud kaitse pidama ning loodame ka tugevate vastastega hoida oma värava korras.»

Flora keskkaitsja Enar Jääger: «Mängud Levadiaga on nii mängijatele kui fännidele erilisemad kui teised – alati võitluslikud, agressiivsed ja tasavägised. Siin on väga raske ennustada, mida see mäng toob. Tähtis on hästi mängida, see on meie kodumäng ja palju on kaalul.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Esmaspäevane mäng on mõlema meeskonna jaoks ülimalt oluline ning publikule tõeline maiuspala. Suuri sõnu pole tarvis teha. Hooaja edasist kulgu arvestades võivad seekordse Tallinna derbi punktid olla kulla hinnaga. Oleme tähtsa mängu eel optimistlikud ning läheme rõõmsa meelega kohtumisele vastu. Eesmärgiks on mõistagi ainult võit ning Premium Liiga liidrikoha tagasivõtmine.»

Levadia väravavaht Sergei Pareiko: «Kätte jõuavad otsustavad mängud. Flora ja Levadia kohtumised on alati erilised ning esmaspäevasele kohtumisele lisab veelgi pinget praegune tabeliseis. Kui tahame sügisel meistritiitlit kaitsta, siis peame eelseisvad liidrite duellid enda kasuks pöörama. Floral on praegu hea vorm – nad võitlevad innukalt, näitavad üles kannatlikkust ja ootavad oma võimalused ära. Viik Infonetiga kurvastas meid, kuna andsime esikoha käest, aga esmaspäeval avaneb meil võimalus tabelis uuesti Florast mööda minna. Mäng kujuneb väga võitluslikuks ja põnevaks, ehkki ei pruugi pakkuda silmailu. Võidab see meeskond, kes rohkem tahab ja ma loodan, et need oleme meie!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles