Koosseis muutub, võidud jätkuvad

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek ja Robert Täht blokis. Eesti suutis ka Austriast kahel korral jagu saada ja jätkab kaotuseta.
Ardo Kreek ja Robert Täht blokis. Eesti suutis ka Austriast kahel korral jagu saada ja jätkab kaotuseta. Foto: cev.lu

Võrkpallikoondis astus võitudega Austria üle suure sammu lähemale augusti keskel Poolas toimuvale Euroopa liiga finaalturniirile, kuhu pääs seati ka enne liiga alustamist eesmärgiks. Nelja parema finaalturniirile pääsevad korraldaja Poola ning A- ja B-alagrupi võitjad ja parim teise koha omanik. Kui Poola lõpetab alagrupiturniiri esimese kahe hulgas, pääsevad edasi mõlema alagrupi kaks esimest meeskonda.

Pärast nädalavahetust jätkab Eesti A-alagrupis liidrina, koos on 17 punkti. Poolal on teisena 10, Makedoonial kolmandana 10 ja Austrial neljandana 9 silma. Eestil seisavad veel ees kohtumised Taani ja Iisraeliga, kes on alagrupi viimased.

Peatreener Gheorghe Cretu on korduvalt öelnud, et kavatseb Euroopa liigas mängijatega palju varieerida ja on seda ka julgelt teinud, samal ajal on ka võidud tulnud. Nii ei sõitnud Austriasse kaasa säärevigastust raviv kapten Kert Toobal ja nurgamees Keith Pupart. Eesti algkoosseis oli avakohtumises Andri Aganits, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Kusti Nõlvak, Rait Rikberg, Robert Täht ja Oliver Venno. Teise geimi keskel asendas Kusti Nõlvakut Andres Toobal, kõik teised pallurid said kirja täismängu. Avamäng kulges üle kivide ja kändude, mängiti selgelt alla oma võimete, ent püsiti sellele vaatama mängus sees. Tulemuseks 3:1 võit. 18 punkti toonid Oliver Venno tunnistas, et asjad ei õnnestunud. «Meie poolt kehv esitus, unustasime selle, milles olime enne mängu kokku leppinud,» sõnas ta.

Teises mängus alustas Venno asemel Renee Teppan, Nõlvaku asemel Andres Toobal ja Aganitsa asemel Henri Treial, avageimis vahetati ka Rikbergi asemele Rauno Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles