Stefan Arand tuli veemoto noorteklassis maailmameistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Arand.
Stefan Arand. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel lõppesid Soomes Imatral veemotospordi noorte kuni 16 aastaste paadiklassi GT-15 maailmameistrivõistlused, kus tegi hea esituse Stefan Arand.

13-aastane Arand näitas 24 osaleja seas head minekut juba ajasõitudes. Parima aja saavutas ta suurima konkurendi inglase Thomas Manntrippi ja oma klubikaaslase Kärol Soodla ees. Kvalifikatsioonisõit nii muretult ei länud, valesti võetud pöördepoi tähendas ringi otsa ja Arand pidi finaali pääsemiseks osalema lohutusõidus.

Lohutussõidu võiduga tagas ta omale koha finaalis aga stardikohaks alles 13 positsioon. Esimeses sõidus näitas Arand head kiirust ja sõitis ennast stardirivi lõpust inglase Thomas Mantrippi järel teiseks. Teise võistlusstardi võitis Arand juba veenva eduga ning esimene sõiduvõit oli olemas.

Kahes viimases stardis võttis Arand mõlemast sõiduvõidud ja eelmisel nädalavahetusel võidetud paadiklassi JT-250 Euroopa meistritiitlile lisandus nädalase vahega paadiklassi GT-15 maailmameistritiitel. Hõbemedali võitis Thomas Mantripp Inglismaalt ja pronksmedalile tuli noor soomlane Sampsa Vaarala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles