Indrek Mägi suurendas Läti meistrivõistlustel edumaad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi.
Indrek Mägi. Foto: Jānis Pastars

Vilakas toimunud Läti motokrossi meistrivõistluste etapil jätkas häid esitusi hooaja kahel esimesel etapil MX2 klassis kõik sõidud võitnud Mägi racing esisõitja Indrek Mägi.

Kvalifikatsioonis sai Mägi oma Kawasakil ühe lätlaste tulevikulootuse Tomass Sileika järel kirja teise aja. Esimeses sõidus sai Mägi stardist hästi minema ja ta hakkas kohe konkurentidega vahet sisse sõitma. Sõidu lõpuosas toimunud kukkumise tagajärjel ta langes küll korraks teiseks, kuid suutis esikoha Sileikalt tagasi haarata ja võitis sõidu. Teises sõidus oli Mägi alguses kolmas ja peale viiendat ringi sõitis ta juba esikohal. Kahjuks sai noormehe tsikli esipidur veidi viga, mis pärssis tema tempot ja ta lõpetas sõidu ühe teise Läti tulevikumehe Karlis Sabulise järel teisena.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit ikkagi Mägile, teine oli avasõidu kolmas Sabulis ja kolmas Sileika, kes oli teises sõidus kolmas.

Meistrivõistlustel suurendas Mägi järgnevatega vahet ja tal on nüüd koos 147 punkti 150-st võimalikust. Teisena jätkab Vilakas neljanda koha saanud lätlane Davis Livs (116 p) ja kolmandaks tõusis Sileika (109 p).

«Rada oli Vilakas väga omapärane. See on kiire ja lai ning eks seal paras kihutamine toimus. Tehnilises mõttes see ei olnud mitte just kõige keerulisem, mis tõotas väga tasavägist sõitu igas klassis. Esimeses stardis sain eriti hea lähte, võtsin väga veenva stardivõidu ja suutsin sõidu võita. Kui tegelikult olin mingil hetkel juba pea 10 sekundilise edu sisse sõitnud, siis väike kukkumine enne sõidu lõppu tegi viimased ringid väga põnevaks, kuna pidin konkurendist uuesti mööduma ja positsiooni tagasi võtma. Teises stardis sain kolmandana minema, aga kuuendaks ringiks olin liidriks tõusnud ja konkurentidelt juba vaikselt eest ära sõitnud. Arvatavasti kokkupõrkes väikse kiviga sai esipidur viga ja jäi peale, seega tegin mis suutsin ja lõpetasin teisena. Päeva kokkuvõttes võtsin kindla võidu ja seda juba kolmandat etappi järjest,» võttis Mägi oma eduka nädalavahetuse kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles