FIBA vastloodud eurosarjas hakkab mängima kolm Eesti korvpalliklubi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki mängijad Eesti meistrikarikaga
Tartu Rocki mängijad Eesti meistrikarikaga Foto: Tairo Lutter

FIBA loodud uues korvpalli eurosarjas hakkab mängima kolm Eesti klubi – valitsev meister Tartu Rock, Kalev/Cramo ja TLÜ/Kalev.

Korvpalliliidu president Jüri Ratas väljendas pärast klubidega peetud läbirääkimisi heameelt. «Meil on rõõm näha, et mitmed meie klubid on otsustanud vaadata ka lääne poole ja otsustanud osaleda rahvusvahelistes liigades. Mis siis, et Eesti korvpalliliit ja Eesti meistriliiga peavad selle nimel kompromisse tegema,» ütles Ratas. Alaliidu peasekretär Keio Kuhi lisas: «Rock mängib Eesti meistriliigas kolm ringi ning Kalev/Cramo kaks ringi. Samas kohtuvad nimetatud kaks Eesti suurklubi põhiturniiril omavahel neli korda.»

Meistermeeskonna Rocki mänedžer Meelis Pastak ütles, et nemad osalevad ka Balti liigas. «Rock osaleb korvpalli meistriliigas, Balti Liigas ja FIBA eurosarjas. Meeskonna komplekteerimine on pikemat aega juba töös. Lepinguga mängijad on Marek Doronin, Janar Talts, Timo Eichfuss, Kristen Meister ja Kent-Kaarel Vene,» ütles Pastak.

Kalev/Cramo pressiesindaja Kristo Raudam lausus, et ka nemad osalevad kolmes sarjas. «Meie osaleme algaval hooajal kolmes sarjas – Eesti meistriliigas, VTB Ühisliigas ja FIBA sarjas. Seal alustame lootuste järgi ikkagi alagrupiturniiril, mitte kvalifikatsioonist. Lepinguga mängijaid meil täna ei ole, aga järgminsel nädalal saab ka ehk sel teemal rääkida,» rääkis Raudam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles