Usain Bolti väledamad sammud rõõmustavad kõiki

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastad mööduvad, aga Usain Bolt tähistab võite ikka samamoodi. Saab näha, kas taolist vaatepilti saab näha ka augusti lõpus Pekingi MMi ajal.
Aastad mööduvad, aga Usain Bolt tähistab võite ikka samamoodi. Saab näha, kas taolist vaatepilti saab näha ka augusti lõpus Pekingi MMi ajal. Foto: Reuters/ScanPix

Usain Bolt on kindel, et ta on endiselt maailma kiireim mees. Tegelikult sellel hooajal ei ole, aga vähemalt ilmutas läbi aegade parim sprinter nädalavahetusel Londonis elumärke ja tegi üle pika aja korraliku jooksu. Maailma kergejõustikujuhtidele on see hea uudis, sest isegi nigela vormiga on ta ülekaalukalt suurim publikumagnet ja positiivne kangelane.

Londoni Teemantliiga etapil kahel korral 100 meetri distantsil aja 9,87 jooksnud Bolt tõusis sellega maailma hooaja edetabelis kuuendaks. Tulemus oleks võinud olla veelgi parem, sest mõlemal juhul tegi ta kehva stardi, olud olid märjad ja puhus mõõdukas vastutuul.

28-aastase Boldi sõnul pole veel kindel, kas ta enne augusti lõpus Pekingis toimuvat MMi vormi kontrollib. «Treener (Glen Mills – toim) otsustab selle. Ta ütleb, kui mul on veel võistlusi vaja,» selgitas jamaicalane. Kui Londoni 9,87 jääb selle aasta kindlale valitsejale Justin Gatlinile veel korraliku varuga alla, siis treeningutel on Bolt väidetavalt küündinud 9,7 sekundi kanti. Võrdluseks, ameeriklase hooaja tippmark on mais Dohas joostud 9,74.

Juhul kui vigastused kummatki meest kimbutama ei hakka, siis ei peaks olema ühtegi põhjust, miks Pekingis kahe mehe oodatud duell olemata peaks jääma. Boldi minek oli kardetust parem ja enesekindlusest tal puudu ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles