Tanel Leok võitis suure Hollandi krossifestivali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Rauno Kais

Lichtenvoordes toimus tänavune Zwarte Crossi nimeline festival, kus kolmel päeval esines 24 laval ühtekokku 150 ansamblit, toimus suur hulk erinevaid kaskadööride etteasteid ja otse loomulikult suur motokrossivõistlus, kus pea 185 000 pealtvaataja ees võistles nii kuiva kui vesise ilmaga toimunud sõitudes ka Tanel Leok.

Leok (Kawasaki) osales Superklassi sõitudes, kuhu pääses võistlema ainult organisaatori poolt saadetud kutsetega. Kvalifikatsioonis sõitis Leok 43 osaleja hulgas välja neljanda aja. Avasõidus tuli Leok esimeselt ringilt neljandana ning hoolimata ühe koha võrra langemisest sõitis ta end siiski kolmandaks, jäädes võitjast belglasest Kevin Woutsist (KTM) maha 8,6 ja teise koha saanud hollandlasest William Sarisest (Kawasaki) 3,3 sekundit.

Teist sõitu asus juhtima rootslane Oskar Olsson (KTM), kuid üheksandal ringil möödus temast hea stardi teinud Leok, kes edestas rootslast lõpuks 7,4 ja kolmandaks tulnud belglast Marvin Van Daelet (KTM) 12 sekundiga. Kolmandas sõidus oli Leok esimese ringi järel viies, kuid sõidu edenedes parandas oma kohta veidi ja lõpetas kolmandana.

Seekord jäi ta sõidu võitnud hollandlasest Freek van der Vlist'ist (Kawasaki) maha 5,5 ja teise koha saanud Woutsist 1,9 sekundiga. Viimase sõidu võitis omakorda Saris, kes edestas Leokit 2,5 sekundiga, kolmandaks sõitnud Van Daele kaotas eestlasele omakorda 7,5 sekundiga.

Nelja sõidu kokkuvõttes sai esikoha Leok, kes kogus 187 punkti, teine oli Saris 179 ja kolmas Van Daele 168 punktiga.

Leoki järgmine start on esialgse plaani kohaselt tuleval nädalavahetusel Lommeli liivarajal toimuv maailmameistrivõistluste etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles