Putin: Blatter väärib Nobeli preemiat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin avaldas arvamust, et Sepp Blatter väärib Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) juhtimise eest Nobeli preemiat.

Äsja Peterburis Putiniga kohtunud Blatter kinnitas, et FIFA toetab hoolimata skandaalidesse sattumisest endiselt täielikult 2018. aastal Venemaal toimuvaid jalgpalli maailmameistrivõistlusi. «Teame kõik olukorda, millesse härra Blatter on praegu sattunud. Ma ei taha üksikasjadesse laskuda, kuid ma ei usu sõnagi selle kohta, nagu oleks ta isiklikult korruptsiooniga seotud,» vahendab Reuters Putini sõnul Šveitsi televisiooni eetrisse jõudnud intervjuus.

«Arvan, et härra Blatteri sugused inimesed, kes juhivad suuri spordialaliite või korraldavad olümpiamänge, väärivad erilist tunnustust. Kui keegi on üldse Nobeli preemiat väärt, siis need inimesed,» lisas Putin.

Blatter teatas juunis ootamatult, et taandub FIFAt tabanud altkäemaksuskandaali tõttu ametist. Tegu on FIFA 111-aastase ametiaja kõige sügavama kriisiga, mille käigus on vahi alla võetud hulk organisatsiooni endisi ja praeguseid tippametnikke. Blatterit ennast pole ametlikult milleski süüdistatud ja šveitslane on alati tuliselt kinnitanud, et pole seadust rikkunud. Skandaal varjutab ka järgmisi MM-e, mis toimuvad Venemaal ja Kataris. Venelased on aga välja naernud võimaluse, nagu võidaks neilt MM-i korraldamisõigus seetõttu ära võtta.

Kui skandaal mais puhkes, kritiseeris Putin avalikult ja teravalt uurimist, öeldes, et ametivõimud tegelevad asjadega, mis ei kuulu nende haldusalasse. Viimases intervjuus kordas ta sama mõtet, sidudes uurimise algatamise nende riikide kibestumusega, kes MM-i korraldamisõigusest ilma jäid. «Vaadates, kuidas korruptsiooni vastu võitlemine käib, on mul tunne, et tegemist on 2018. ja 2022. aasta turniiride korralduskonkursi jätkumisega,» sõnas Venemaa president.

Venemaa valmistumist MM-iks on pärssinud majanduskriis, kuid Putin ja FIFA ametnikud on kinnitanud, et suurvõistluse korraldamine ei satu hetkekski ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles